11/12/2017

ΑΡΠΑ: 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!

apergia1_10_1014 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!

Την Πέμπτη, 14 Δεκέμβρη, απεργούμε. Σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματά μας οξύνεται, η Κυβέρνηση κατεβάζει έναν ακόμα μνημονιακό προϋπολογισμό με νέους φόρους, ιδιωτικοποιήσεις, υποβάθμιση της υγείας κα της περίθαλψης, συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών. Το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης δεν θα είναι απλό. Ήδη, η «αριστερή» Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνει μέτρα τα οποία άλλες Κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να πάρουν. Δρομολογούν τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία και παράλληλα εφαρμόζουν πλέον τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μας κλέβουν τα σπίτια και την ίδια στιγμή μας καταστέλλουν με χημικά μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Ιδιωτικοποιούν τα αεροδρόμια, τους ελεύθερους χώρους σε γειτονιές, το Ελληνικό, τη ΔΕΗ. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που στη Μάνδρα, με μία βροχή, μετράμε 23 νεκρούς βλέποντας έτσι τα διαχρονικά εγκληματικά αποτελέσματα της πολιτικής τους νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων.
Μέσα σε αυτό το τοπίο δεν είναι τυχαία η τροπολογία για την αλλαγή της πλειοψηφίας για τις απεργίες, μια τροπολογία που εμμέσως καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, δυσχεραίνει τις απεργιακές αποφάσεις και έρχεται μετά από τόσα μέτρα λιτότητας ως το επιστέγασμα που θα βάλει φρένο σε κάθε αντίδραση.
Ο κλάδος μας δεν είναι έξω από όλα αυτά.

Σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε οι μόνοι προνομιούχοι είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Ο κλάδος μας δεν αποτελεί προνομιούχο, ίσα ίσα χτυπιέται το ίδιο με όλους τους εργαζόμενους. Η συλλογική σύμβαση εργασίας δεν υπάρχει, τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα αποτελούν προνόμιο, η μαύρη εργασία κυριαρχεί στον κλάδο, η ανεργία ανεβαίνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια, η μετανάστευση το ίδιο. Με όλα αυτά να απειλούν την καθημερινότητά μας και το μέλλον μας η θέση μας στις 14 Δεκέμβρη είναι στο δρόμο μαζί με τον κόσμο της εργασίας, με όλους αυτούς και όλες αυτές που πλήττονται όπως και εμείς από την πολιτική της Κυβέρνησης και της ΕΕ. Όταν πάνε να μας καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία εμείς πρέπει να απαντήσουμε με την πιο μαζική μας απεργία!!!

Ζητάμε την άμεση έκδοση ανακοίνωσης για συμμετοχή του ΠΚΣ στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 14/12/2017 και την άμεση κοινοποίηση αυτής στα Υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στον Τύπο, καθώς επίσης και στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, στις ΕΑΣ και σε όλα τα ΝΠΙΔ στα οποία εργάζονται κτηνίατροι, έτσι ώστε να μπορέσει το σύνολο των συναδέλφων να συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
επιστροφή