08/12/2017

Φασούλι το φασούλι γεμίζει το ταμείο του ΓΕΩΤΕΕ. Γιατί;;;;;;;

Φασούλι το φασούλι γεμίζει το ταμείο του ΓΕΩΤΕΕ. Γιατί;;;;;;;

Ένας ακόμα φοροεισπρακτικός μηχανισμός παρουσιάστηκε από την «πίσω πόρτα». Ο λόγος για το ΓΕΩΤΕΕ που τα τελευταία χρόνια, θέλοντας να γεμίσει τα ταμεία του, αναζητά μια σειρά από τρόπους να βάζει χέρι στα πορτοφόλια των κτηνιάτρων και όχι μόνο.
foroi-metra-1280x759
Ο λόγος για το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο αποφασίζει να αρπάξει διάφορα ποσοστά επί των αμοιβών δημοσιών υπαλλήλων, υπαλλήλων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, ερευνητών. Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε και νομοθέτησε την υποχρεωτική παρακράτηση 5% επί των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (οδοιπορικά, αποζημιώσεις, εκτός έδρας κ.λπ.), 2% από τις αμοιβές για μελέτες και επιβλέψεις και μάλιστα πριν από την πληρωμή τους, 5% επί των αμοιβών για σύνταξη πραγματογνωμοσύνης πριν από την πληρωμή τους. Ορίζει δε ότι όλες οι δημόσιες αρχές, τα ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, οι Οργανισμοί κ.λπ. που αναθέτουν μελέτες σε γεωτεχνικούς θα πρέπει να παρέχουν στοιχεία στο ΓΕΩΤΕΕ, προκειμένου αυτό να δει από ποιους και τι θα εισπράξει.

Νέος αφέντης, λοιπόν, στην τσέπη μας, η οποία τελευταία μοιάζει και τρύπια. Χωρίς καμία συζήτηση, χωρίς καμία προειδοποίηση και φυσικά, χωρίς καμία λογική αποφασίζει να βάλει χέρι στα χρήματα της δουλειάς μου. Τα τέλη αυτά, όπως τα ονομάζει, δεν έχουν έτσι και αλλιώς κανέναν ανταποδοτικό χαρακτήρα και αφορούν τις δικές μας εργατοώρες. Δεν φτάνει που συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες εργάζονται υπερωρίες και κάνουν χιλιόμετρα για να καλύψουν τις ανάγκες των υποστελεχομένων υπηρεσιών τους, θα το κάνουν και για το τίποτα. Δεν φτάνει που η φορολογία και η αύξηση εισφορών έχουν τσακίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, έρχεται τώρα να προστεθεί και νέο χαράτσι.

Δεν μας ξαφνιάζει αυτή η τακτική του ΓΕΩΤΕΕ. Άλλωστε εν μία νυκτί και χωρίς καμία ενημέρωση το Επιμελητήριο αποφάσισε να διαφεντεύει και την βάση δεδομένων ηλεκτρονικών καταχωρήσεων στοιχείων των ζώων συντροφιάς και να μην επιτρέπει την καταχώρηση στοιχείων σε κτηνίατρους που οφείλουν συνδρομές προς αυτό. Την ίδια στιγμή δε που έχει υπάρξει μια μεγάλη αλληλογραφία μεταξύ ΠΚΣ, ΥΠΑΑΤ και ΓΕΩΤΕΕ για την μη υποχρέωση εγγραφής μας σε αυτό. Και αφού κάποιοι συνάδελφοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν περίμεναν πότε θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ για να τους επιτρέψει την πρόσβαση.

Μας εξοργίζει η διαπλοκή του ΓΕΩΤΕΕ με δημόσιες αρχές που του επιτρέπουν να νομοθετεί ό,τι θέλει και μόνο προς όφελος των ταμείων του. Ήρθε η ώρα οι υπεύθυνοι να βάλουν φρένο σε αυτήν την τουλάχιστον αντιδημοκρατική τακτική του.
επιστροφή