25/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΚΣ: Όταν στα Χανιά χάθηκε το μέτρο...


Αθήνα, 25/10/17
ΑΠ: 1461

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όταν στα Χανιά χάθηκε το μέτρο…


Εδώ και αρκετές ημέρες η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ. και οι συνάδελφοι κτηνίατροι από τον Δήμο Χανίων αντιμετωπίζουμε μια πραγματικά παράλογη και ιδιαίτερα ύποπτη πρακτική από πλευράς Δημοτικής Αρχής.

Αναλυτικότερα, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Χανίων επρόκειτο να διεξάγει πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με εθελοντές κτηνίατρους από το εξωτερικό. Άμεση υπήρξε τόσο η δική μας αντίδραση όσο και των συναδέλφων. Δικηγόρος ανέλαβε την επίσημη ενημέρωση όλων των αρμόδιων αρχών (Δήμο, ΔΑΟΚ, εισαγγελία, αστυνομία) για την παραβίαση της νομοθεσίας, ενώ οι συνάδελφοι ήδη είχαν κοινοποιήσει έγγραφό τους στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ότι προτίθενται οι ίδιοι να αναλάβουν σύννομα την διαδικασία. Επιπλέον, η υπεύθυνη δημοτική κτηνίατρος γνωστοποίησε εγγράφως την αντίθεσή της στις συγκεκριμένες στειρώσεις και την άρνησή της να τελεστούν από άγνωστους σε αυτήν κτηνίατρους σε έναν χώρο για τον οποίο η ίδια είναι υπεύθυνη, καθώς, σύμφωνα με την δήλωσή της, δεν γνώριζε την ορθότητα των πρακτικών που χρησιμοποιούν οι «εθελοντές κτηνίατροι» και αν έχουν την πλήρη νομιμότητα άσκησης του επαγγέλματος στην Ελλάδα. Η αντίδραση του Δήμου ήταν οριακά εξοργιστική, αφού η συνάδελφος διατάχθηκε να παραδώσει την Δευτερά το πρωί τα κλειδιά του δημοτικού κτηνιατρείου, όπως και έπραξε.

Ακόμα και αυτό το γεγονός γεννά το εύλογο ερώτημα του ποιος ήταν υγειονομικά υπεύθυνος για τις συγκεκριμένες στειρώσεις...

Επίσημα ο Δήμος Χανίων δεν έχει στείλει στον ΠΚΣ καμία απάντηση για το τι ακριβώς έγινε. Αναρωτιόμαστε τι πραγματικά συμβαίνει και ποια σκοπιμότητα κρύβει η εμμονή του Δήμου Χανίων να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένου πρόγραμμα με ξένους κτηνίατρους. Στην προκειμένη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί την υποτιθέμενη απροθυμία των συναδέλφων, την έλλειψη αδειοδοτημένων χώρων κ.α. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, φαίνεται να παίζονται πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της υγείας και ευζωίας των ζώων και της Δημόσιας Υγείας. Μόνο που εμείς ως κτηνίατροι είμαστε επιστήμονες και όχι επαγγελματίες πολιτικοί ή κατ’ ευφημισμό φιλόζωοι με οικονομικά οφέλη. Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες και τα αποτελέσματα των πράξεών του.

Η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ.
Αθηνά Τραχήλη




ΤΡΑΧΗΛΗ
επιστροφή