27/09/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ M.S.D.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ M.S.D.

Εταιρεία με κυρίαρχη θέση στο μερίδιο αγορας , πολυεθνική με πρωτότυπα προϊόντα και ιδιαίτερα στο χώρο των εξωπαρασιτοκτόνων , των ορμονικών σκευασμάτων και των εμβολίων.
Εταιρεία με πολλά χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά , χωρίς αντιπρόσωπο αλλά με την ίδια την μητρική εταιρεία στην διακίνηση...
...κι όμως , η απλουστευτική λογική «όταν κερδίζει η εταιρεία , κερδίζουν και οι εργαζόμενοι», καταρρέει.

Ακόμα μία πολυεθνική , με υψηλό ποσοστό συγκεντροποίησης της παραγωγής , με καινοτομία , πρωτότυπη έρευνα , εξειδίκευση κλπ , εφαρμόζει κατά γράμμα τον βασικό νόμο στον καπιταλισμό……… Όταν πέφτει το μέσο ποσοστό κέρδους , η «διόρθωση» των δεικτών γίνεται μειώνοντας το εργατικό κόστος. Δηλαδή με απολύσεις , μειώσεις μισθών , εκ-περιτροπής εργασία.
Όλο το οπλοστάσιο της μεγαλοεργοδοσίας , νομιμοποιημένο με δεκάδες οδηγίες , νόμους , πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κατευθυντήριες γραμμές σε εθνική και κοινοτική νομοθεσία, βρίσκεται στην διάθεση του κεφαλαίου για διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς του και της κερδοφορίας του.
Εδώ λοιπόν συντρίβονται οι αυταπάτες περί ευαισθησίας , κοινωνικού ρόλου , εταιρικής ευθύνης , διαλόγου και πειθούς.
Εργαζόμενοι , κτηνίατροι και άλλοι , άνω των 50 ετών, με οικογένειες και υποχρεώσεις , βρίσκονται άνεργοι χωρίς μέλλον.
Και η «εταιρεία» αφού διορθώσει το ποσοστό κέρδους της , θα συνεχίσει νε μας επισκέπτεται στα ιατρεία και στα φαρμακεία μας, με χαμογελαστό πρόσωπο , με γυαλιστερά φυλλάδια για την καινοτομία της και την οικολογική και κοινωνική της ευαισθησία …….κλπ, κλπ.
Εδώ συνάδελφοι χρειάζεται όμως η αλληλεγγύη , ένα ταξικό σωματείο , ένα ταξικό ρωμαλέο εργατικό κίνημα. Ένα κίνημα που θα τους σαρώσει μία και καλή, αυτούς και την κοινωνία τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ . ΚΑΝΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ .ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚ-ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Να μπει μπροστά ο σύλλογος , μαζί με τα ταξικά σωματεία των εργαζομένων στο φάρμακο.

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ Κίνηση Κτηνιάτρων
maxresdefault
επιστροφή