25/07/2017

Άλλη μια περίπτωση συκοφάντησης και δυσφήμισης συναδέλφου στο Αγρίνιο

86g2h3g2j3g5fh


Αθήνα, 25/07/17
ΑΠ: 1431
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άλλη μια περίπτωση συκοφάντησης και δυσφήμισης συναδέλφου στο Αγρίνιο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα φαινόμενα διασυρμού και συκοφάντησης συναδέλφων από δήθεν φιλόζωους αυξάνονται και με όργανο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχοποιούνται κτηνίατροι και απειλούνται ευθέως, ακριβώς επειδή υπερασπίστηκαν την δουλειά τους και κατά συνέπεια, την υγειά και ευζωία των ζώων ενάντια σε επιτήδειους και επικίνδυνους ανθρώπους.

Το νέο περιστατικό έλαβε χώρα στο Αγρίνιο σε βάρους του συναδέλφου Αλεξανδρόπουλου Α., ο οποίος κλήθηκε να εγκαταλείψει το κτηνιατρείο για να περιθάλψει αδέσποτo ζώo που βρίσκονταν στον δρόμο, κατά παραγγελία διαγνώσεως και παρέχοντας υπηρεσία χωρίς τεκμηρίωση. Όταν ο κτηνίατρος, παρόλο που η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων είναι υποχρέωση και αρμοδιότητα του Δήμου (ν. 4039/2012, 4235/2014), ζήτησε την δήλωση συμβάντος στην υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου και πιθανή μεταφορά του ζώου στο κτηνιατρείο του, ώστε η όποια τέλεση κτηνιατρικής πράξης να γίνει στον σωστό χώρο και υπό συγκεκριμένες και ορθές συνθήκες, ο υποτιθέμενος ενδιαφερόμενος αρνήθηκε την όποια ανάμειξη, επικαλέστηκε υποχρέωση εκ μέρους του κτηνίατρου στην ολοκληρωτική ανάμειξη και διεκπεραίωση της απαίτησης του και επικαλούμενος την δήθεν δημοσιογραφική του ιδιότητα, απείλησε ευθέως με διαπόμπευση και συνέπειες.

Ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος δεν θα σταθούμε άλλο στην αφήγηση γεγονότων, όσο στην ουσία της υπόθεσης που φαίνεται να είναι άκρως πολιτική και επί του συγκεκριμένου ωφελιμιστική.
Για άλλη μια φορά θα το πούμε ξεκάθαρα. Η κτηνιατρική είναι επιστήμη που προασπίζει την υγεία και ευζωία των ζώων, διασφαλίζει την Δημόσια Υγεία και οι διαδικασίες της διέπονται από νόμους του κράτους. Όσοι νομίζουν ότι υπάρχουν περιπλανώμενοι κτηνίατροι που δύνανται να φροντίζουν ζώα σε δρόμους κάνουν τεράστιο λάθος και εγκληματούν. Είναι ο όρκος μας, η συνείδηση και η αξιοπρέπειά μας που μας δεσμεύει να μην ανεχόμαστε παρεκκλίσεις και εκτέλεση τεκμηριώσεων και πράξεων σε οποιεσδήποτε συνθήκες στο όνομα ζώου, είτε είναι αδέσποτο είτε όχι. Άποψη που υποκρύπτει εκτός από συναισθηματικό και έναν οικονομικής φύσης εκβιασμό. Όσοι ενεργούν με αυτόν τον τρόπο, «φιλόζωοι» ή άλλοι, θα έπρεπε να είναι αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.
Επιπλέον, όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω γεγονότα είναι και ευθύνη της Πολιτείας, του κράτους και των δήμων. Διότι οι αρμόδιοι φορείς υπεκφεύγουν πολλές φορές, επιλέγοντας με διάφορους τρόπους εμπλοκή στις διαδικασίες για τα αδέσποτα, ανθρώπων ανειδίκευτων, με καμμιά επιστημονική γνώση, αλλά πιθανότατα και καμμιά κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριοποίηση.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές:
1.Να προστατέψουν έναν επαγγελματικό κλάδο που συνεισφέρει στη δημόσια υγεία.
2.Να λάβουν μέτρα προστασίας τόσο των ζώων όσο και των πολιτών από ανθρώπους και φορείς που μέσω της συκοφάντησης προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, έχοντας πιθανά και οικονομικά συμφέροντα.
3.Να προστατέψουν τους εργαζομένους στις κτηνιατρικές επιχειρήσεις και το επιστημονικό δυναμικό αυτών των επιχειρήσεων κτηνίατρων και άλλων.
4. Καλούμε τους πολίτες, είτε είναι ιδιοκτήτες ζώων είτε όχι, να ενημερωθούν ορθά και να αναλογιστούν ότι η υγεία των ζώων και η ορθή κτηνιατρική πρακτική αφορά και την δική τους υγεία.

Τέλος, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα μέλη του, την υγεία των ζώων, και τη Δημόσια Υγεία.
Ας αναλογιστεί έκαστος τις ευθύνες του.

επιστροφή