07/07/2017

ΠΚΣ προς Δήμο Κορδελιού: Ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία καταβολής παράβολου καταχώρησης microchip

αρχείο λήψης

Αθήνα, 07/07/17
ΑΠ: 1426

Θέμα: «Ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία καταβολής παράβολου καταχώρησης microchip»

Στο έγγραφό σας με Αρ. Πρωτ. 33600(20/06/2017) αναφέρεται ότι «ο κτηνίατρος, εντός τριάντα (30) ημερών από τη σήμανση, υποχρεούται να καταβάλει το ανάλογο ποσό προσκομίζοντας και αντίγραφο του αριθμού ηλεκτρονικής σήμανσης κάθε ζώου είτε αυτοπροσώπως είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικά στο email: esoda@kordelio-evosmos.gr Αριθμός Λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς GR78 0172 2620 0052 6205 1148 676».

Παρόλα αυτά, ο ίδιος νόμος που σας δίνει την αρμοδιότητα να διατηρείτε ως Δήμος βάση δεδομένων και να εισπράττετε παράβολο ορίζει ότι ο ιδιοκτήτης προσκομίζει στον Δήμου που διαμένει το πιστοποιητικό ταυτοποίησης. («Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, Άρθρο 5, ν. 4039/2012 να προσκομίζει ή αποστέλλει ταχυδρομικά, επί αποδείξει, στον οικείο Δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου του».)
Θα σας παρακαλούσαμε, λοιπόν, για την άμεση διόρθωση των όσων ορίζετε.


Επιπλέον, για την καλύτερη ενημέρωση των μελών μας θα θέλαμε να μας ενημερώσετε με ποια μορφή θα εισπράττετε το χρηματικό ποσό των 3 ευρώ, καθώς και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας απόφασης. Θα εκδώσει ο Δήμος σας ή η αρμόδια ΔΟΥ κάποιο παράβολο; Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί σας μας ενημερώσατε ότι μάλλον θα κόβετε κάποια διπλότυπη απόδειξη; Τη μορφή, λοιπόν, θα έχει αυτή, θα είναι ονομαστική στον κτηνίατρο και είναι αποδεκτή από την εφορία;

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας

Με εκτίμηση,




Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΤΡΑΧΗΛΗ Α. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ


επιστροφή