15/05/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ: Η Πρόεδρος του ΠΚΣ κάνει τη δουλειά της. Οι κτηνίατροι τι κάνουμε;

Η Πρόεδρος του ΠΚΣ κάνει τη δουλειά της.
Οι κτηνίατροι τι κάνουμε;
Asterix-συνέλευση

Δε θα είναι καινούριο εάν πούμε πως η Πρόεδρος του ΠΚΣ και η παράταξη της ενεργούν με κάθε τρόπο, ώστε να απαξιώνονται οι ζωντανές διαδικασίες του Συλλόγου. Επίσης δε θα είναι καινούριο να πούμε ότι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις του ανώτερου αποφασιστικού οργάνου του Συλλόγου και σαμποτάρουν σκόπιμα δράσεις καταστατικά αποφασισμένες, οι οποίες –κατά σύμπτωση (;)- έρχονται σε αντίθεση είτε με τα συμφέροντα των μεγαλοκτηνιάτρων είτε με την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική.

Όσα ζητήματα –τεχνικής φύσεως και δευτερεύουσας σημασίας κυρίως - προκύπτουν διαχειρίζονται από το επιτελείο της Προέδρου, ενώ τα ζητήματα ζωτικής σημασίας κρύβονται κάτω από το χαλάκι και είτε δεν κάνουμε τίποτα (π.χ. μητρώο εργοδοτών), είτε κρυβόμαστε πίσω από τις αποφάσεις των άλλων συλλόγων που στην καλύτερη δε λένε κάτι συγκεκριμένο, στη χειρότερη έχουν αποφάσεις εναντίον των συμφερόντων της πλειοψηφίας των εργαζομένων επιστημόνων (π.χ. ασφαλιστικό – συζήτηση από μηδενική βάση, ανταποδοτικό σύστημα).

Από την Κυριακή 19 Μαρτίου έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Κυριακή 21 Mαΐου, με ειδοποιήσεις που θα γίνουν στην ώρα τους προκειμένου να ενημερωθούν όσο γίνεται καλύτερα όλοι οι συνάδελφοι. Η κατάσταση που επικρατεί στο εργασιακό τοπίο και πολύ περισσότερο οι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι τα κύρια θέματα που χρειάζονται συζήτηση από το σύνολο των συναδέλφων και κατ’ επέκταση συνδικαλιστικές δράσεις από την πλευρά του Συλλόγου. Δυστυχώς για άλλη μια φορά μεθοδεύτηκε με το χειρότερο τρόπο η μη ενημέρωση των συναδέλφων για τη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μη συμμετοχή τους σε αυτήν.

Πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή της και καμία ενημέρωση δεν υπάρχει. Άραγε πότε θα υπάρξει ενημέρωση; Μετά την Κυριακή; Με αυτές τις ενέργειες, όμως, δε φταίνε “οι συνάδελφοι που δεν ενδιαφέρονται”. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι αυτός που σαμποτάρει διαδικασίες που δίνουν φωνή σε κάθε συνάδελφο που θέλει να μιλήσει ή να ενημερωθεί. Και είναι υπεύθυνος όχι μόνο για την απονέκρωση των διαδικασιών του Συλλόγου και για το γεγονός ότι ο Σύλλογος φαντάζει “ξένο σώμα” στην πλειοψηφία των συναδέλφων, αλλά πολύ περισσότερο για το ότι η πολιτική που εφαρμόζει ο Σύλλογος δεν είναι προϊόν συλλογικής συζήτησης αλλά επικοινωνιακής διαχείρισης.

Επειδή, όμως, η καθημερινότητα των κτηνιάτρων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν αλλάζει με επικοινωνιακές φιέστες τύπου Ζαππείου, οφείλουμε να δώσουμε ένα τέλος στον κατήφορο που μας οδηγεί η πλειοψηφούσα παράταξη. Οι Γενικές Συνελεύσεις ήταν και συνεχίζουν να αποτελούν το βήμα από το οποίο μπορεί να ακουστεί οποιαδήποτε φωνή συναδέλφου και να αποφασιστούν από κοινού λύσεις και δράσεις. Η συγκρότηση του Μητρώου Εργοδοτών, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η αποκατάσταση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, η υποχρεωτική απασχόληση των κτηνιάτρων σε επιχειρήσεις επεξεργασίας τροφίμων ζωικής προέλευσης κτλ, η διατίμηση του κτηνιατρικού φαρμάκου, ο σχηματισμός ενός προμηθευτικού συνεταιρισμού – φαρμακαποθήκης, η εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα συνταγογραφούμενα κτηνιατρικά φάρμακα, η επέκταση του μητρώου συνταγών και στα ζώα συντροφιάς είναι ζητήματα που μπορούν να συζητηθούν συλλογικά, να ορίσουν αιτήματα και να αποτελέσουν πεδίο διεκδίκησης.
Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε σε αυτόν το δρόμο. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο, την υπεράσπιση των συλλογικών συμφερόντων των συναδέλφων και κυρίως να δίνουμε φωνή σε αυτούς που δεν ακούγονται.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
http://www.emvolimo.gr/
https://www.facebook.com/arpaktin
επιστροφή