09/05/2017

ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ


Αθήνα, 9/05/17
Αρ. Πρωτ. 1406


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ


asfalistikoΑύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2018 για 1,5 εκ. ασφαλισμένους περιλαμβάνουν οι επαχθείς όροι της νέας συμφωνίας που αποδέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση. Η αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά οδηγεί σε νέες επιβαρύνσεις των ασφαλισμένων με χαμηλό εισόδημα (από 7.000 ευρώ και πάνω).

Για άλλη μια φορά οι νέες ρυθμίσεις οδηγούν στην αφαίμαξη κλάδων που πραγματικά δεν έχουν κάτι άλλο να δώσουν, ενώ είναι βέβαιο ότι καμία βελτίωση δεν θα φέρουν στην δημοσιονομική πολιτική και την επιβίωση των ταμείων, αφού κάθε αύξηση αποδείχτηκε ανεπαρκής εξαιτίας της αδυναμίας κάλυψής της από τους ίδιους τους ασφαλισμένους. Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν όλα τα πρόσφατα μέτρα οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων και στην ανεργία, ενώ εξαναγκάζουν πολλούς επαγγελματίας στην μαύρη εργασία.

Καλούμε την κυβέρνηση να συμπεριφερθεί υπεύθυνα, αναιρώντας τα νέα σχέδια των δανειστών, τηρώντας τις υποσχέσεις και τα λεγόμενά της περί προστασίας των εργαζομένων και εφαρμόζοντας ένα ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, στις ανάγκες της κοινωνίας, στην κοινή λογική…
επιστροφή