09/03/2017

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ:ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση για το ασφαλιστικό, Τρίτη 14 Μάρτη, 6.30 μ.μ., Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29)

ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση για το ασφαλιστικό
Τρίτη 14 Μάρτη, 6.30 μ.μ., Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29)
pame_544554647
Όλοι στο δρόμο για να ανατραπεί η αντιλαϊκή επιδρομή της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό

Η Πανεπιστημονική Κτηνιάτρων καλεί τους άνεργους, μισθωτούς και αυταασχολούμενους κτηνίατρους σε συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έξω απο το Yπουργείο Eργασίας την Τρίτη 14 Μάρτη στις 6:30 μμ . ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου και όλο το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα.
Τη συγκέντρωση και πορεία, διοργανώνουν οι επιτροπές αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (υγειονομικών, μηχανικών, δικηγόρων, οικονομολόγων).

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση υλοποιεί την πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε. για το ασφαλιστικό, δηλαδή την «ανταποδοτικότητα». Επιβάλλει υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για μισθωτούς και αυταπασχολούμενους για μια πενιχρή σύνταξη, πετσοκόβει τις σημερινές συντάξεις, ενώ απαλλάσσει τους εργοδότες και το κράτος από το «κόστος» ασφάλισης. Για το σύνολο των ασφαλισμένων («τυπικά» μισθωτούς σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, μισθωτούς με «μπλοκάκι» και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες) ισοπεδώνονται οι συντάξεις και οι υπόλοιπες παροχές της, μόνο κατ' όνομα, Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς το ποσοστό αναπλήρωσης για 40 χρόνια εργασίας διαμορφώνεται στο 42,8%, μειωμένο από 30% έως 40% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.
Κλοπή των 2/3 του εισοδήματος μέσω ασφαλιστικών εισφορών και φορολογίας
Με την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου (4387/16) ληστεύει το 1/3 του εισοδήματος, μετατρέπει σε ανασφάλιστους δεκάδες χιλιάδες αυταπασχολούμενους επιστήμονες. Αν συνυπολογίσουμε τη φορολογία εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης, η απώλεια εισοδήματος ξεπερνά το 60%. Ακόμα και οι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι καλούνται να πληρώνουν 200 € το μήνα για να έχουν υγειονομική κάλυψη και δικαίωμα σε μια σύνταξη «επίδομα πτωχοκομείου». Ενώ η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο ΚΕΑΟ να προχωρά σε κατασχέσεις ακόμα και για ποσά κάτω των 5.000 €.
Η κυβερνητική κοροϊδία της «έκπτωσης» στις εισφορές
Τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και μισθωτούς με ΔΠΥ, με τις εισφορές για τους 2 πρώτους μήνες του 2017 περιλαμβάνουν μόνο τις εισφορές για κύρια σύνταξη (20%), υγεία (6,95%) και υπέρ ΟΑΕΔ (10 Ευρώ), ενώ δεν περιλαμβάνουν τις εισφορές για εφάπαξ (4%), που ισχύουν από 1/1/2017 και θα ζητηθούν να πληρωθούν αναδρομικά. Η κυβέρνηση επιχειρεί να «θολώσει τα νερά» για τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, για να αποδεχτούν χωρίς αντιδράσεις τα νέο ασφαλιστικό χαράτσι του >31%! Οι περίφημες εκπτώσεις για τα έτη 2017 έως 2020 που διαφημίζει η κυβέρνηση για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, αποτελούν απώλειες από τα μελλοντικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα με βάση την ανταποδοτικότητα στην ασφάλιση. Αντίστοιχα κοροϊδεύει τους νέους ασφαλισμένους κάτω πενταετίας καθώς οι μειωμένες εισφορές μετατρέπονται σε οφειλή που θα απαιτηθεί έντοκα μεταξύ 6ου και 10ου χρόνου ασφάλισης για όσους έχουν εισόδημα άνω των 18.000 € και από το 6ο έως το 20ο έτος ασφάλισης για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 18.000 €.
Η κυβερνητική πρόκληση κλιμακώνεται και για τους μισθωτούς με «μπλοκάκι»
Η κυβέρνηση νομιμοποιεί οριστικά το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) ως μορφή εξαρτημένης σχέσης εργασίας, αντί να την απαγορεύσει και να υποχρεώσει τους εργοδότες να προχωρήσουν σε προσλήψεις των μισθωτών εργαζόμενων με «μπλοκάκι» με πλήρη διασφάλιση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Πετάει το «μπαλάκι» στους εργαζόμενους προκειμένου να αποδείξουν ότι «δεν είναι ελέφαντες», ζητώντας από τον εργαζόμενο να αναγράψει στο μηνιαίο ΔΠΥ, που εκδίδει για να πληρωθεί, ότι υπάγεται στη ρύθμιση για τα «μπλοκάκια». Όμως, εφόσον ο εργοδότης αρνηθεί να αναγνωρίσει την εξαρτημένη εργασία και να υποβάλει ΑΠΔ, δηλαδή να αποδεχτεί την υποχρέωση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών, τότε ο ίδιος ο εργαζόμενος υποχρεώνεται να αποδείξει ότι είναι μισθωτός. Οι εργοδότες τρομοκρατούν τους εργαζόμενους προκειμένου είτε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι «ελεύθεροι επαγγελματίες» και δεν υπάγονται στη ρύθμιση για τα «μπλοκάκια», είτε να αποδεχτούν νέες βαριές μειώσεις στους μισθούς τους.
Όλοι στο δρόμο! Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση τις ανάγκες μας!
Οι επιστημονικοί σύλλογοι (ΠΙΣ, ΠΦΣ, ΕΟΟ, ΠΚΣ) κάνουν «υπεύθυνη αντιπολίτευση» καθώς συμφωνούν με την ανταποδοτικότητα στην ασφάλιση. Προσποιούνται ότι «διαπραγματεύονται» για λογαριασμό μας με προσφυγές στο ΣτΕ για «αντισυνταγματικότητα» του Νόμου. «Διεκδικούν» την ίδρυση Επαγγελματικού Ταμείου στα πρότυπα ιδιωτικής ασφάλισης, του οποίου τη διαχείριση θα αναλάβουν, παίρνοντας προίκα από τα αποθεματικά του ΤΣΑΥ από τον κλάδο πρόνοιας και τη στέγη υγειονομικών. Παράλληλα στηρίζουν την παράταση των ορίων συνταξιοδότησης, διεκδικώντας κίνητρα και μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για όσους συναδέλφους δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα…
Καμιά αστική κυβέρνηση δεν θα μας επιστρέψει τα δικαιώματά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Μπροστά στις νέες θυσίες που απαιτεί η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων, δικός μας δρόμος είναι η οργάνωση της πάλης για το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Καμιά θυσία των αναγκών μας για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.
• Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου, των εγκυκλίων εφαρμογής του και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ! Πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις – παροχές – αποθεματικά!
• Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ! Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Καμία μείωση των αποδοχών. Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών απ’ τον εργοδότη.
• Άμεση και ριζική μείωση των εισφορών! Όχι στην ανταποδοτικότητα, αποκλειστικά δημόσια - καθολική - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σύγχρονη και υψηλού επιπέδου υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας!
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ
http://ktiniatroi-panepistimoniki.blogspot.gr/
επιστροφή