18/12/2016

1971-2016-EOΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ-BINTEO

1971-2016. 45 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
45 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ
ΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

image1 image2 image4
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή κτηνιάτρων και μελών φιλοζωικών σωματείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στον ιστορικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου ο εορτασμός της συμπλήρωσης 45 ετών από την ίδρυση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Στην προσφώνηση της η Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, αφού ευχαρίστησε θερμά τους περίπου 5.500 συναδέλφους της ανά την επικράτεια, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Συλλόγου και αναφέρθηκε στα σημαντικότερα επιτεύγματα του ΠΚΣ τα τελευταία χρόνια.

image3
Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΚΣ Aθηνά Τραχήλη: "Με κόπους και αγώνες ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος κατόρθωσε να γίνει μονάδα υπολογίσιμη από την Πολιτεία, καταδεικνύοντας τον κοινωνικό ρόλο του Έλληνα κτηνιάτρου, να αποτελέσει "γέφυρα" μεταξύ της κτηνιατρικής επιστήμης και του κράτους και να ενημερώσει πως χρόνια τώρα σ΄αυτήν την χώρα η εξουσία μπορεί να είναι αθηνοκεντρική, η κτηνιατρική επιστήμη, όμως είναι ευρεία, είναι ανθρωποκεντρική, είναι επιστήμη υγείας και ως τέτοια απαιτούμε να αναγνωρίζεται. Πράγματι πολλά έγιναν σ΄αυτά τα 45 χρόνια αλλά και πολλά μένουν να γίνουν γι΄αυτό και σας χρειαζόμαστε όλους, συνοδοιπόρους στον αγώνα μας για την προστασία της Δημόσιας υγείας, την ευζωία των ζώων και την αρμονική συμβίωση τους με τον άνθρωπο."

image6
Κατά τη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης έγιναν συμβολικές βραβεύσεις, με βραβεία που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Φάνης Παρασκευουδάκης. Με τη σειρά βράβευσης τιμήθηκαν για το φιλοζωϊκό τους έργο:

image7
Οι πρωτοπόροι του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, που σε καιρούς δύσκολους, χωρίς ιδιαίτερα μέσα και με πολύ προσωπική δουλειά, οργάνωσαν και στελέχωσαν τον ΠΚΣ. Τον κτηνιατρικό θεσμικό φορέα που επί 45 χρόνια παλεύει για να επιτύχει καλύτερες συνθήκες στα πεδία της υγιεινής τροφίμων, των παραγωγικών ζώων, των ζώων συντροφιάς αλλά και των άγριων ζώων, με γνώμονα την υγεία και ευχωία των ζώων και του ανθρώπου. Το βραβείο παρέλαβε από τον αντιπρόεδρο του ΠΚΣ Γιώργο Χαραλαμπάκη ένας βετεράνος κτηνίατρος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΚΣ, Γιάννης Μαδεμοχωρίτης.

image8
Τα εκατοντάδες Φιλοζωϊκά Σωματεία, που έχουν συστήσει απλοί πολίτες, φιλόζωοι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η προσφορά τους στην ευζωία των ζώων είναι ανεκτίμητη. Το βραβείο παρέλαβε από τη βουλευτή Καστοριάς και κτηνίατρο Ολυμπία Τελιγιωρίδου η Άννα Ανδριανού, ηθοποιός, σεναριογράφος και συγγραφέας και επίτιμο μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαντολλογικής Ομοσπονδίας, γνωστή για την οργανωμένη φιλοζωική της δράση.

image9
Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, η οποία με την οργάνωση της Save a Greek Stray (SGS), πέρα από τη φιλοζωική δράση εντός Ελλάδας, το 2013 οργάνωσε διεθνή εκστρατεία κατά της θανάτωσης των αδέσποτων ζώων στη Ρουμανία. Το βραβείο της το απένειμε η πρόεδρος του ΠΚΣ Aθηνά Τραχήλη.

image10
Το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για το κοινωνικό τους έργο. Το βραβείο παρέλαβε από την πρόεδρο του ΠΚΣ, Αθηνά Τραχήλη, ο αρχαιότερος εν ενεργεία Στρατιωτικός Κτηνίατρος, Γενικός Αρχικτηνίατρος, Ιωάννης Ζούκατας, διευθυντής του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών Στρατού

image12
Τα ζώα θεραπευτές και ζώα οδηγοί, τα οποία αποδεδειγμένα, με τις ιδιαίτερες ικανότητες τους γίνονται αναπόσπαστο μέρος της ζωής συνανθρώπων μας, ατομών με ειδικές ανάγκες, όπως για παράδειγμα οι σκύλοι οδηγοί τυφλών. [i]Η βουλευτής της Α΄Αθηνών, τέως υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη απένειμε το βραβείο στον φορέα "ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ"

image14
Τον "Ανώνυμο Φιλόζωο", τον απλό ανώνυμο πολίτη, όπου κι αν αυτός βρίσκεται, που φροντίζει αδέσποτα ζώα και μεριμνά για την υγεία και ευζωία τους. Ο ταμίας του ΠΚΣ Γιώργος Πιπεράκης απένειμε βραβείο στον ψυχίατρο Μιχαήλ Τρελλόπουλο, διευθυντή στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου "Άγιοι Ανάργυροι" στην Κηφισιά.

Τους ανθρώπους του πνεύματος, της επιστήμης και των τεχνών. Το βραβείο παρέλαβε από το μέλος του ΔΣ του ΠΚΣ, Ερρίκο Τσιπιανίτη, ο επίτιμος καθηγητής ΕΜΠ Θεοδόσης Τάσιος. Μετά τη βράβευση ακολούθησε ομιλία του, με θέμα: "Επικοινωνία και κοινωνικότητα μεταξύ των ζώων"

image15
Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου φιλοξενήθηκαν φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ εντός του Μεγάρου εταιρείες με μεγάλη εμπειρία στην φροντίδα των κατοικίδιων ζώων παρουσίασαν προϊόντα για τους τετράποδους φίλους μας. Πλούσιο ήταν και το πρόγραμμα των παιδικών εκδηλώσεων, που έχει ετοιμάσει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος. Συγκεκριμένα η θεατρική ομάδα "Μικρός Νότος" έδωσε την παράσταση «Αισώπου Κόμιξ». Ακολούθησε το «Διπλώνουμε τα ζώα μας» με την εικαστικό Κατερίνα Κοντού, η οποία έδειξε στα παιδιά την ιαπωνική τέχνη του "οριγκάμι", που βασίζεται σε πρακτικές χειροτεχνίας με χαρτί και εφαρμόζει απλές και πιο σύνθετες τεχνικές για την αναπαράσταση ζώων και άλλων μορφών. Επιπλέον, τα παιδιά μπόρεσαν να ζωγραφίσουν σε μεγάλες επιφάνειες το πώς φαντάζονται την ζωή τους με το αγαπημένο τους ζώο. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Έι! Ψιτ!» της Ευτυχίας Ηλιάδου.

image17

επιστροφή