06/12/2016

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ: Πάμε γερά, πάμε ταξικά,στις 8 Δεκέμβρη κανένας για δουλειά!

APERGIA


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και μαζικοί φορείς , αυτή την περίοδο προετοιμάζουν μαχητικά την πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.
Το παρών στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη ετοιμάζονται να δώσουν επίσης Σωματεία και Ομοσπονδίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, κόντρα στις διασπαστικές προσπάθειες των κυβερνητικών ηγεσιών στη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και των παρατάξεων, που έμμεσα στηρίζουν την πολιτική τους, που έκαναν ό,τι μπόρεσαν για να μην υπάρξει παλλαϊκή αγωνιστική απάντηση στην αντιλαική πολιτική. Με διατυπωμένη την απόφαση των ταξικών δυνάμεων και μετά από πρόταση της ΔΑΣ (υποστηρίζεται απο το ΠΑΜΕ), απόφαση για συμμετοχή στην απεργία της 8 Δεκέμβρη πήρε τελικά και το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Στην απεργία δήλωσε συμμετοχή και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κι όσοι άλλοι εμφανίζουν ως «επιτυχία» το γρήγορο κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης», αποσιωπούν προκλητικά απ' το λαό, ότι αυτή θα συνοδεύεται από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που ήδη έχουν ξεκινήσει να ψηφίζονται στη Βουλή και τα οποία θα παραμείνουν και θα κλιμακωθούν, ακόμη κι αν υπάρξει κάποιας μορφής ελάφρυνση του χρέους.
Οι μόνοι κερδισμένοι της δεύτερης «αξιολόγησης» και της όποιας «χαλάρωσης» - αν υπάρξει - θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, μετά το 2018, που εμφανίζεται ως κυβερνητικός στόχος, θα αξιοποιηθεί για τη μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου και όχι για την ανακούφιση του λαού. Ο λαός έχει συμφέρον να εναντιωθεί στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της δεύτερης «αξιολόγησης» και στη «φάκα», που του στήνουν, με «τυράκι» την ελάφρυνση του χρέους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με εκβιαστικά διλήμματα περί «αστάθειας» και «μομέντουμ», που δεν πρέπει να χαθεί, προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις, αξιοποιώντας και την εκλογολογία της ΝΔ, που με τη σειρά της από τη μιά βάζει τα δικά της εκβιαστικά διλήμματα στο λαό και από την άλλη με δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ξεκαθαρίζει, ότι η δική του κυβέρνηση «θα τολμήσει να μειώσει σημαντικά τους φορολογικούς συντελεστές, ξεκινώντας από τις επιχειρήσεις». Με τα αντιλαϊκά σχέδια συμπλέουν και όλα τα υπόλοιπα κόμματα του αστικού τόξου, που υπερψηφίζουν το ένα μετά το άλλο τα παραλληλα νομοθετήματα της κυβέρνησης. Η κριτική για «αναποτελεσματική» κυβερνητική πολιτική, που δεν φέρνει την ανάπτυξη, κρύβει την πραγματική αιτία των μέτρων, που είναι ακριβώς η προσπάθεια στήριξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα σκληρής διαπραγμάτευσης ακύρωσε και «άδειασε» και ο ίδιος ο ΣΕΒ με πρόσφατες δηλώσεις ικανοποίησης, όπου αναφέρει ότι η κυβέρνηση «ικανοποιεί μία διαχρονική απαίτηση του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας», δίνοντας το ρυθμό στο περαιτέρω ξεδίπλωμα της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα και τις χαριστικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Ταυτόχρονα με την ικανοποίηση του ο ΣΕΒ «διεκδικεί», με το καθεστώς των υπερασποσβέσεων ως το 200% που προτείνει, νέα προνόμια και φορολογικές ρυθμίσεις ικανές μέχρι και να μηδενίσουν το φόρο για εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους, υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση «έξυπνη» επενδυτική πολιτική (!),
ενώ αντιλαικά μέτρα για τη δήθεν ρύθμιση του χρέους, έμμεσα αναγγέλονται με ορίζοντα ακόμη και το 2060!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ
Η εργασιακή ζούγκλα στην οποία κυριαρχεί η ευελιξία της εργασίας και η έλλειψη ουσιαστικά συλλογικών συμβάσεων, που είναι προβλήματα που βιώνουν και οι κτηνίατροι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και που αποτελούν εφαρμογή του «ευρωπαικού κεκτημένου» της ΕΕ για την ένταση της εκμετάλευσης των εργαζομένων και προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση, διαμορφώνουν ένα εργασιακό περιβάλλον όπου κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί πλέον να αισθάνεται ασφαλής για την αμοιβή και την εργασία του. Η πλήρης εφαρμογή του ασφαλιστικού θα φέρει ανατροπές στις ζωες εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2017
Το «κερασάκι» βάζουν ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017, που θα ψηφιστεί οριστικά στις 10 Δεκέμβρη. Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε με αντιλαϊκά μέτρα 4 δισ. ευρώ απογειώνει τη φοροληστεία σε βάρος των εργαζομένων και του λαού για το 2017, ενώ μειώνει δραστικά τη φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών, την ίδια ώρα που παρόλα αυτά το κρατικό χρέος αυξάνεται σε 319,2 δισ. ευρώ το 2017 από 315,4 δισ. το 2016.
Έτσι, χαρακτηριστικά:
Μισθωτοί και συνταξιούχοι (φυσικά πρόσωπα) θα πληρώσουν 14,5% αυξημένο φόρο το επόμενο έτος, δηλαδή αυξημένος κατά 1,161 δισ. ευρώ (9,17 δισ., από 8 δισ. ευρώ).
Το λαικό εισόδημα θα επιβαρύνουν νέες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, ενώ προβλέπεται περαιτέρω σφαγή συντάξεων, κύριων επικουρικών και προνοιακών επιδομάτων.
Αντίθετα, αισθητά μειωμένος θα είναι ο φόρος των επιχειρήσεων, αφού για τα νομικά πρόσωπα προβλέπεται μείωση κατά 7%, δηλαδή μείωση κατά 242 εκατ. ευρώ. (στα 3,24 δισ. από 3,49 δισ. το 2016), ενώ νέες φοροαπαλλαγές ύψους 20,4 εκ.ευρώ θα τους δοθούν μέσω του λεγόμενου «αναπτυξιακού νόμου».
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΑ «ΔΩΡΑ» ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Τα νομοσχέδια για «Άρση εμποδίων για τη σύσταση επιχειρήσεων» και «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας», επίσης τα νομοσχέδια για την εξωδικαστική ρύθμιση του χρέους των βιώσιμων επιχειρήσεων και οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, που προωθήθηκαν με fast track διαδικασίες, δίνουν νέα προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους και δείχνουν την πόρτα της εξόδου σε αυτοαπασχολούμενους μικρούς επαγγελματίες και φτωχομεσαίους αγρότες, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης.
Χαρακτηριστικά τους σημεία είναι η εδραίωση των δουλεμπορικών γραφείων ενοικίασης εργαζομένων (δρουν και στον κτηνιατρικό χώρο), ο νέος τρόπος αδειοδότησης επιχειρήσεων (αφορούν και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τη δημόσια υγεία) και η σύσταση επιχειρήσεων ακόμη και απο τη Λατινική Αμερική (στοχεύουν και στην εκμετάλευση των αγροτικών προιόντων).
ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 εκ.ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
Μόνιμα και «επαναλαμβανόμενης απόδοσης» αντιλαϊκά μέτρα ύψους πάνω από 600 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση από το 2018 και για την επόμενη περίοδο, «κλειδώνουν» τις μέρες αυτές, στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης» του μνημονίου και αποτελούν το «διαβατήριο» της εξόδου του ελληνικού κράτους για νέα δάνεια από τις χρηματαγορές. Στον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνουν, περιέχονται : κατάργηση φοροελαφρύνσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους,νέες περικοπές στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ, νέα μέτρα για τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων, για ληξιπρόθεσμα χρέη.
Κάθε μέρα νέες «διευκρινιστικές» δηλώσεις και αποκαλύψεις δίνουν ορίζοντα των μέτρων για το διακανονισμό του χρέους ακόμη και ως το 2060!
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν πως το Ελληνικό χρέος δεν είναι το κύριο για την πολιτική τους στην περιοχή της Μεσογείου, που επικεντρώνεται στα συμφέροντά τους στην ενέργεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται την εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνους, ακόμη και πολεμικούς σχεδιασμούς.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ Πάμε γερά, πάμε ταξικά, στις 8 Δεκέμβρη κανένας για δουλειά!
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ –-ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Παλεύουν για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς το απεργιακό κάλεσμα
H αντεργατική επίθεση δεν αφήνει κανέναν εργαζόμενο στο απυρόβλητο, γι' αυτό και πρέπει να απαντηθεί με ενιαία πάλη, με επιθετική διεκδίκηση για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών στα χρόνια της κρίσης και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
Η απογοήτευση πρέπει να γίνει οργανωμένος αγώνας.
Δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε στους εκβιασμούς και το κλίμα αναμονής και αποδοχής που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση . Να χαράξουμε το δικό μας σχέδιο, απέναντι σ' αυτό του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους, με επόμενο μεγάλο αγωνιστικό σταθμό την πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.
Πάμε γερά, πάμε ταξικά,
στις 8 Δεκέμβρη κανένας για δουλειά!
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Στον Πειραιά, Σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούν στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης σε πολλές άλλες πόλεις, σε όλη τη χώρα.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ
επιστροφή