02/09/2016

Κτηνιατρικές πράξεις από γεωπόνο στα Γιαννιτσά

[bibliario]Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στα πλαίσια της προσπάθειας μας για την πάταξη του φαινομένου της αντιποίησης επαγγέλματος, παραθέτουμε την έγγραφη καταγγελία μας για γεωπόνο των Γιαννιτσών, όπως αυτή εστάλει στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Πέλλας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών και κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΡΟΣ: Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

ΘΕΜΑ: «Κτηνιατρικές πράξεις από γεωπόνο στην Αραβησσό Γιαννιτσών»

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας επισυνάπτουμε αποδεικτικά στοιχεία παραβίασης της κείμενης νομοθεσίας περί κτηνιατρικών πράξεων (Ν4039/12, Ν4235, Ν604/77, Π.Δ. 463/78,
Π.Δ. 344/00), όπως αυτά έφτασαν στα γραφεία του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
Όπως εύκολα θα διαπιστώσετε ο γεωπόνος κ. ………….. που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αραβησσό Γιαννιτσών έχει ήδη προβεί στην έκδοση βιβλιαρίων υγείας ζώων συντροφιάς και σε εμβολιασμούς ζώων που απροκάλυπτα πιστοποιεί με την επαγγελματική του σφραγίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Π.Κ.Σ. οι εμβολιασμοί ζώων συντροφιάς στην περιοχή από τον εν λόγω γεωπόνο ανέρχονται σε εκατοντάδες.
Όπως αντιλαμβάνεστε δεν πρόκειται μόνο για συντεχνιακό ζήτημα (δεοντολογία, αθέμιτος ανταγωνισμός κ.λ.π.), αλλά για κατάφορη έκνομη πράξη με πιθανές συνέπειες τόσο στην υγεία και ευζωία των ζώων, όσο και στη Δημόσια Υγεία.
Παρακαλούμε για τις άμεσες υπηρεσιακές σας ενέργειες και τη διερεύνηση του θέματος προς αποκατάσταση της έννομης τάξης, όπου αυτή διαπιστώνεται πως διαταράσσεται και επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω δικές μας νομικές ενέργειες με σκοπό την πάταξη του φαινομένου της άσκησης του κτηνιατρικού επαγγέλματος από αναρμόδιους, που αν μη τι άλλο πλήττει και προσβάλλει έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος Π.Κ.Σ. Ο Γεν. Γραμματέας Π.Κ.Σ.

Τραχήλη Αθηνά Σαντοριναίος Άγγελος
επιστροφή