12/08/2016

Αντιμετώπιση κρούσματος Οζώδους Δερματίτιδας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Δυτ. Ελλάδας


εμβολιοΟ Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την άμεση κινητοποίησή της μετά την εμφάνιση κρούσματος οζώδους δερματίτιδας στην περιοχή της Αιγιάλειας.
Είμαστε δε ιδιαίτερα περήφανοι για τη δράση του Συλλόγου μας αναφορικά με τη νόσο της οζώδους δερματίτιδας, καθώς από την αρχή της εμφάνισής της στη χώρα μας, επιδόθηκε στην ενημέρωση των κτηνοτρόφων αλλά και στην πίεση της Πολιτείας ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά της και πετυχαίνοντας τελικά την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή του εμβολίου για την άμεση αντιμετώπιση της νόσου.
Ως Έλληνες κτηνίατροι θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές, πως η συγκεκριμένη νόσος δεν είναι επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία είναι όμως ιδιαιτέρως «βλαβερή» για τον πρωτογενή τομέα και την εθνική οικονομία.
Ως εκ τούτου καλούμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους να εμπιστεύονται τους κτηνιάτρους, να προβαίνουν στους απαραίτητους εμβολιασμούς, να εφαρμόζουν τα ενδεδειγμένα εντομοαπωθητικά, να διατηρούν τους χρόνους αναμονής στο γάλα και το κρέας και να ενημερώνουν άμεσα τόσο τον κτηνίατρό τους όσο και τους αρμόδιους φορείς για κάθε ύποπτο σύμπτωμα που διαπιστώνουν στις εκτροφές τους.
Τέλος, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές πως εμείς οι κτηνίατροι της χώρας, όπως ιστορικά έχουμε αποδείξει στις περιπτώσεις των ζωοανθρωπονόσων, των λοιμωδών νοσημάτων, των κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία ή την εθνική οικονομία, θα παραμείνουμε στις επάλξεις για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας πιστοί στον επιστημονικό μας όρκο και τη σπουδαιότητα του κοινωνικού μας ρόλου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ.

ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ




επιστροφή