03/08/2016

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ: Για την σύσταση επαγγελματικού ταμείου ασφάλισης

πανεπιστημονικη



Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Με μια αιφνιδιαστική πρόσκληση που μας εστάλη την Παρασκευή 29 Ιούλη, η πρόεδρος και ο γραμματέας της ΔΕ του ΠΚΣ συγκαλούν την ΔΕ την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 4.40μμ με θέμα: «Σύσταση επαγγελματικού ταμείου επικουρικής ασφάλισης. Νομοθετικές ρυθμίσεις και αποφάσεις Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».
Το θέμα αλλά και ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύεται η όλη διαδικασία (σύγκληση ΔΕ μέσα στο κατακαλόκαιρο, στο καταμεσήμερο και σε εργάσιμη ημέρα) δείχνουν ότι η ηγεσία του ΠΚΣ, που δήθεν έβγαινε «στα κάγκελα» το προηγούμενο διάστημα για το «νέο» ασφαλιστικό έκτρωμα, έρχεται σήμερα και συζητά το πώς αυτό θα εφαρμοστεί. Αποδεικνύεται πως η επίκληση επιχειρημάτων περί αναλογιστικών μελετών και το «ενδιαφέρον» της για τις απώλειες των μονοσυνταξιούχων, ήταν προπέτασμα καπνού στη διαδικασία αποδοχής των τετελεσμένων και προώθησης της ληστείας των εργαζομένων
Δεν είναι τυχαίο, που η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της πλειοψηφίας του ΠΚΣ λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι βλέπουν τις επικουρικές συντάξεις να πετσοκόβονται.
Η σύσταση επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης, που προωθείται με βάση το νέο νόμο που ψήφισε πρόσφατα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εντάσσεται στα σχέδια των κυβερνήσεων (σημερινής και προηγούμενων) και της ΕΕ για τη μετατροπή των επικουρικών σε επαγγελματικά ταμεία, στο γενικότερο πλάνο των 3 πυλώνων ασφάλισης, όπου ο τρίτος πυλώνας αυτός της ιδιωτικής ασφάλισης, θα ενισχυθεί και το κεφάλαιο θα βγει διπλά κερδισμένο από τη μια λόγω των κερδοφόρων επενδυτικών προοπτικών στον τομέα της ασφάλισης και από την άλλη λόγω της εξασφάλισης μέσω της περαιτέρω μείωσης των συντάξεων, επιπλέον ζεστού χρήματος για επενδύσεις.
Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της ηγεσίας του ΠΚΣ και καλούμε κάθε συνάδελφο να μην τις αποδεχθεί και να τις καταδικάσει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, άμεση επαναφορά των απωλειών στις συντάξεις.
• Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών του ΤΣΑΥ.
• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
επιστροφή