25/09/2006

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Κτηνιατρικά Φάρμακα, Μάιος 2006

Αθήνα, 03/05/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου υπέγραψαν κοινή Απόφαση, με την οποία συστήνεται Ομάδα Εργασίας, με αντικείμενο την διερεύνηση των συνθηκών διακίνησης και εμπορίας εισαγόμενων κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την Απόφαση, η εν λόγω Ομάδα Εργασίας θα αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Υπουργείων και θα έχει ως έργο:

- Την έρευνα και τον υπολογισμό του πραγματικού κόστους εισαγωγής των κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων, που κυκλοφορούν στην Ελλάδα

- Την σύγκριση των τιμών λιανικής πώλησης των σημαντικότερων κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων, που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά με τις αντίστοιχες τιμές των ομοίων τους στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες

- Την διερεύνηση του συστήματος που ακολουθούν οι άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες στη διακίνηση και εμπορία των κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και την εν γένει εμπορική πολιτική που εφαρμόζουν

- Τη σύνταξη σχετικής έκθεσης – πορίσματος, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 15/6/2006.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός επεσήμανε ότι:

«Έπειτα από μία πρώτη έρευνα που διενεργήσαμε και διαπιστώσαμε σημαντικές αποκλίσεις στα κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα, τόσο μεταξύ διαφορετικών περιοχών στη χώρα μας όσο και σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές των ομοίων προϊόντων σε άλλες χώρες, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε λεπτομερειακή έρευνα στον τομέα αυτό, προκειμένου στη συνέχεια, ανάλογα με τα αποτελέσματα, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αντίστοιχες με αυτές που έχουμε ήδη λάβει για άλλα αγροτικά εφόδια.

Στόχος μας είναι πάντα η μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών μας προϊόντων και η ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών.

Στο πλαίσιο αυτό ρίχνουμε βάρος στην κτηνοτροφία, την οποία με μία σειρά πρωτοβουλιών που έχουμε ήδη αναλάβει, θέλουμε να αναδείξουμε σε πρωταγωνιστή της ελληνικής αγροτικής οικονομίας».

επιστροφή