31/03/2016

Έγγραφο Π.Κ.Σ. στο Δήμο Ευρώτα για το αντίτιμο της σήμανσης και καταγραφής

paraboloΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ
ΘΕΜΑ: «Καταβολή αντιτίμου της σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς»

Μετά την κοινοποίηση σχετικού εγγράφου με θέμα την καταβολή του αντιτίμου (3 ευρώ) της σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς στο Δήμο Ευρώτα από τους κτηνιάτρους, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος επιθυμεί τις υπηρεσιακές σας απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν:

- Ποιός είναι ο έγγραφος τύπος του αντιτίμου και από ποιόν εκδίδεται?
- Ποιός είναι ο τρόπος πληρωμής από τον κτηνίατρο στο Δήμο και ποιά η μορφή απόδειξης που επικυρώνει τη μεταξύ τους συναλλαγή?
- Ποιός ο τρόπος είσπραξης του αντιτίμου από τον κάτοχο του ζώου και πώς προσδιορίζεται ο Φ.Π.Α., δεδομένου ότι η παροχή υπηρεσιών των κτηνιάτρων εμπίπτει στον αυξημένο συντελεστή Φ.Π.Α. (23%).
- Ποιός ο νόμος που υποχρεώνει έναν ελεύθερο επαγγελματία να φορολογηθεί για τα έσοδα ενός Δημόσιου φορέα.?
- Τί ακριβώς ισχύει στην περίπτωση που ο κάτοχος του ζώου είναι δημότης του Δήμου Ευρώτα και ο κτηνίατρος έχει επαγγελματική έδρα σε διαφορετικό Δήμο?
- Ποιός, κατά συνέπεια, αποζημιώνει τον ιδιώτη κτηνίατρο αναφορικά με τα διαφυγόντα κέρδη του, στην περίπτωση που ο κάτοχος του ζώου αναγκάζεται να αλλάξει κτηνίατρο με το φόβο ή την εντύπωση της λάθος απόδοσης του αντιτίμου?.

Ως εκ τούτων, παρακαλούμε την Υπηρεσία σας για την άμεση ανταπόκρισή της και τις αποσαφηνίσεις των παραπάνω, με σκοπό τη διευκόλυνση του έργου των κτηνιάτρων-μελών μας, στην περιοχή της δικαιοδοσίας σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ. Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Κ.Σ.

ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ


επιστροφή