25/09/2006

«Άδειες λειτουργίας κτηνιατρείων»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Χαλκοκονδύλη 15
Αθήνα 10432
Τηλ. 2105226769 & 2105202901

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα… Άδειες λειτουργίας κτηνιατρείων.

Συνάδελφοι.
Όπως σας έχει γνωστοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο μέσα από το περιοδικό του Συλλόγου , στις 17 Οκτωβρίου του 2006 λήγει η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών και της αντίστοιχης αίτησης στις οικίες Δ/νσεις Κτηνιατρικής για την έκδοση Άδειας Λειτουργίας Ιατρείου.
Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας όσα κτηνιατρεία δεν θα έχουν Άδεια Λειτουργίας δεν θα λειτουργούνε νόμιμα.
Στον Σύλλογο υπάρχει αντίγραφο της Άδειας όπου αυτή έχει εκδοθεί, διότι αποστέλλεται υπηρεσιακά από τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής. Από αυτό λοιπόν το αρχείο προκύπτει ότι μεγάλος αριθμός κτηνιατρείων δεν έχουν ακόμα αδειοδοτηθεί.
Γνωρίζουμε παράλληλα ότι σε πολλές περιπτώσεις η ευθύνη βρίσκεται στις Δ/νσεις Κτηνιατρικής διότι ενώ έχουν κατατεθεί τα δικαιολογητικά, δεν έχει γίνει έλεγχος και δεν έχει εκδοθεί η Άδεια.
Κατόπιν τούτων και επειδή με βάση τον νόμο 3170/2003 δεν μπορεί ο Σύλλογος να καταχωρεί στην βάση δεδομένων που διατηρεί microchip συναδέλφων που δεν έχουν Άδεια Λειτουργίας Κτηνιατρείου θα πρέπει ΑΜΕΣΑ……..

……. Όσοι έχουν Άδεια να επιβεβαιώσουν με ένα τηλεφώνημα στην γραμματεία του συλλόγου (8.00πμ έως 4.00μμ) ότι υπάρχει αντίγραφο της Άδειάς τους και στον σύλλογο.
……..Όσοι έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους αλλά δεν έχει εκδοθεί η Άδειά τους να επικοινωνήσουν με τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής για την επίσπευση της διαδικασίας διότι από τις 01/01/2007 δεν θα μπορεί να γίνεται καταχώρηση microchip κλπ. Παράλληλα να ειδοποιήσουν την γραμματεία του συλλόγου για την εκκρεμότητα τους δίνοντας τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους .
……..Όσοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση και δικαιολογητικά έως τις 17/10/2006 δεν θα μπορούνε να ασκήσουν νόμιμα το επάγγελμα της παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Η Δ.Ε. του Π.Κ.Σ.



επιστροφή