01/03/2016

Επιστολή ΠΚΣ προς υφ. κ. Μπόλαρη για τον αυθαίρετο αποκλεισμό κτηνιάτρων από τη διαδικτυακή βάση δεδομένων ζώων συντροφιάς λόγω μη καταβολή καταχρηστικών συνδρομών στο ΓΕΩΤΕΕ

Screenshot_242_3Από τη μέρα που πήρε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τη βάση δεδομένων για τα μικροτσίπ την έχει συνδέσει με αυθαίρετες "υποχρεώσεις" των κτηνιάτρων στο ΓΕΩΤΕΕ. Καταχρηστικά το Υπουργείο δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε όσους κτηνιάτρους του λέει το ΓΕΩΤΕΕ ότι χρωστούν συνδρομές τις οποίες το ίδιο. αυθαίρετα χρεώνει, αφού πλέον δεν υπάρχει "Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος" αλλά ο κτηνίατρος είναι απλά υποχρεωμένος να κάνει μια "αναγγελία έναρξης επαγγέλματος" η οποία γίνεται μια φορά γι όλη του την επαγγελματική ζωή (εκτός αν αλλάξει διεύθυνση εργασίας). Επιπλέον παρότι με το νόμο νόμο 4314/2014, Άρθρο 94 παρ. 1 "από την 1η Ιανουαρίου 2015 καταργείται η υποχρεωτική συνδρομή των μελών σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας..." το ΓΕΩΤΕΕ εξακολουθεί να ζητάει καταχρηστικά συνδρομές για δήθεν "ΑΝΑΝΕΩΣΗ (!!) αναγγελίας έναρξης επαγγέλματος" οι οποίες "έληξαν στις 29.02.2016" όπως υποστηρίζει. Ελπίζουμε το υπουργείο να εφαρμόσει το νόμο, πόσο μάλλον όταν από πουθενά στο νόμο για τη βάση δεδομένων δεν προκύπτει πως ο κτηνίατρος πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο ΓΕΩΤΕΕ για να μπορεί να περνάει τσιπάκια

Προς επίλυση του προβλήματος που δημιουργείται στην πλειοψηφία των ιδιωτών συναδέλφων ο ΠΚΣ απέστειλε στον υφ. κ Μπόλαρη την παρακάτω επιστολή

Θέμα: “Αυθαίρετη απαγόρευση πρόσβασης κτηνιάτρων στην διαδικτυακή βάση δεδομένων ζώων συντροφιάς, κατά παράβαση κάθε νομοθετικής εξουσιοδότησης.”

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Κατά τη συνάντησή μας στο Υπουργείο, στην οποία είχα παρευρεθεί μετά της Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του ΠΚΣ, μας είχατε τονίσει ότι επιθυμείτε και δεσμεύεστε για την πλήρη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Με βάση και τη θέση σας αυτή, σας αποστέλλω την παρούσα και παρακαλώ όπως επιληφθείτε άμεσα λόγω του επείγοντος του θέματος που σας εκθέτω κατωτέρω:

Το ΓΕΩΤΕΕ, στο οποίο ως γνωστόν υπάγονται οι κτηνίατροι, διέκοψε την πρόσβαση στην διαδικτυακή βάση δεδομένων ζώων συντροφιάς και αδέσποτων, όποιων κτηνιάτρων δεν είχαν επανυποβάλει έως τις 29/2/2016 για δεύτερη φορά δήλωση συνέχισης άσκησης του γεωτεχνικού επαγγέλματος, την οποία δήλωση έχουν ήδη υποβάλει από το έτος 2013.

Δεν υφίσταται νομοθεσία, η οποία να επιβάλλει την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης. Υπάρχει μόνον η υπ’αριθμ. πρωτ. 3115/9-9-2013 Εγκύκλιος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων υπογεγραμμένη από τον τότε Γενικό Γραμματέα Μ. Κορασίδη, εις την οποία αναφέρεται η συγκεκριμένη «υποχρέωση» αυθαιρέτως κατά παράβαση και καθ’υπέρβαση οποιασδήποτε νομοθετικής διάταξης.

Επειδή σήμερα, 1η Μαρτίου 2016, αρκετοί κτηνίατροι δεν έχουν πρόσβαση στην ανωτέρω βάση δεδομένων, με συνέπεια να μην δύνανται να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε ώστε να εκδοθεί ετέρα εγκύκλιος που να ανακαλεί το συγκεκριμένο σημείο της προηγουμένης, με τελικό σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση όλοι οι κτηνίατροι στη διαδικτυακή βάση δεδομένων.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, αν και θεωρώ ότι το παράνομο της Εγκυκλίου είναι προφανές.


Ο νομικός σύμβουλος
του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Χρήστος Ηλιού
Screenshot_242
Screenshot_244
επιστροφή