25/02/2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΚΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ

Αθήνα, 25-2-2016
Αρ. πρωτ. 1212
αρχείο λήψης (1)


Προς: Υφυπουργό, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, κ. Χαρίτση Αλέξη



Θέμα: Αποκλεισμός κτηνιάτρων από τα προγράμματα «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων» και «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»




Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε πως στα προγράμματα «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων» και «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» οι ΚΑΔ που σχετίζονται με την άσκηση του κτηνιατρικού επαγγέλματος ΔΕΝ είναι επιλέξιμοι, αν και είναι επιλέξιμοι οι ΚΑΔ των Ιατρών και Οδοντιάτρων.
Αναρωτιόμαστε γιατί, ειδικά στις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες, αποκλείεται ένας ολόκληρος κλάδος του οποίου το αντικείμενο άπτεται της προστασίας της υγείας και ευζωίας των ζώων, αλλά και της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας. Η ανάγκη αναβάθμισης του εξοπλισμού των υπαρχόντων κτηνιατρείων-κτηνιατρικών κλινικών υπάρχει. Οι υπάρχουσες συνθήκες που διαμορφώνονται με την επανεμφάνιση ζωοανθρωπονόσων, όπως η λύσσα, η εμφάνιση ζωονόσων (καταρροϊκός πυρετός και οζώδης δερματίτιδα των βοοειδών) που πλήττουν το ζωικό κεφάλαιο στη χώρας μας καθιστούν επιτακτική την ένταξη των κτηνιάτρων στα νέα προγράμματα χρηματοδότησης για βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών μέσω σύγχρονου εξοπλισμού.
Θα παρακαλούσαμε, λοιπόν, να προσθέσετε άμεσα και τους σχετικούς με την άσκηση του κτηνιατρικού επαγγέλματος ΚΑΔ σε επικείμενη τροποποίηση του υφιστάμενου οδηγού.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και θεωρούμε ότι θα ήταν προτιμότερο να οριστεί μια ημερομηνία συνάντησης μεταξύ υμών και των εκπροσώπων του ΠΚΣ.


Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή