08/03/2014

Απάντηση Προέδρου Π.Κ.Σ. Αθηνάς Τραχήλη σε δημοσιεύματα της « ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ» και της «ΑΡΠΑ».

www Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή τις δημοσιεύσεις συναδέλφων της εκλογικής μειοψηφίας του Δ.Σ. του Π.Κ.Σ., σχετικά με τον τρόπο εκπροσώπησης του κτηνιατρικού κόσμου στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ στη Βουλή, θα ήθελα από την πλευρά μου να θέσω κάποια ζητήματα προς σκέψη και επεξεργασία από τους «500 ψηφοφόρους μου και τους 2.500 ιδιώτες κτηνιάτρους», τους οποίους κατηγορήθηκα πως δεν εκπροσώπησα σωστά.

Δε θα δώσω πολύ χρόνο για να υπεραμυνθώ των δημοκρατικών φρονημάτων μου, πρώτον γιατί η ελευθερία της έκφρασης των επικριτών μου μέσω των δημοσιεύσεών των απόψεών τους, αποτελεί αυταπόδειξη και δεύτερον γιατί σε οποιαδήποτε εκπροσώπηση προβαίνω, το κάνω ως δημοκρατικά αιρετή Πρόεδρος και όχι ως πραξηκοπηματίας. Πραγματικά δεν ξέρω πώς αλλιώς να εξηγήσω το αυτονόητο.

Δέχομαι την κριτική, την αντίθετη άποψη, είμαι χαλκέντερη στα χτυπήματα, εξωκλαδικά ή εσωκλαδικά, αλλά εξακολουθεί να με ενοχλεί η ψευδολογία.

Είναι τουλάχιστον αφελές να κατηγορούμαι πως απομακρύνω την πλειοψηφία των κτηνιάτρων από την εκλογική διαδικασία, αφενός μεν γιατί τυγχάνω ευνοϊκού αποτελέσματος πολλά χρόνια τώρα, αφετέρου δε, γιατί θα ήταν απολύτως ανόητο για την οποιαδήποτε παράταξη, να ρισκάρει το κύρος της κατά τη διάρκεια των εκλογών, υπονομεύοντας την ψηφοφορία. Είμαστε λίγοι , αγαπητοί συνάδελφοι, και όλα μαθαίνονται.

Εξ’ αιτίας ακριβώς αυτής της συνθήκης, τα πρωτοκολλημένα έγγραφα(εξώδικα, διαμαρτυρίες, καταγγελίες, αιτήματα) προς τους διάφορους φορείς όλα αυτά τα χρόνια, καταδεικνύουν σε όποιον έχει τη διάθεση να τα ελέγξει και αφού διαβάσει καλά τα ονόματα των Υπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων και άλλων ιθυνόντων στους οποίους απευθύνομαι κάθε φορά, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων του κλάδου, αν «συμπορεύομαι», «συγκαλύπτω», ή μαχητικά αντιδρώ και με ποιό προσωπικό κόστος.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους πως θέματα όπως η βάση δεδομένων, οι κινητές μονάδες, τα προγράμματα εθελοντών και άλλα που έγιναν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στη Βουλή και που έχουν επιδοθεί ως έγγραφες θέσεις του Συλλόγου στον Υπουργό κο Τσαφτάρη και τον Υφυπουργό κο Χαρακόπουλο, είναι θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ομόφωνα πολλάκις σε συνεδριάσεις της Δ.Ε. την τελευταία διετία.Την άποψή μου για τον Κτηνίατρο Εκτροφής , την κατέθεσα σε συνεδρίαση της Δ.Ε. στις 24-11-2013 και την έθεσα σε ψηφοφορία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η στήριξή της από την πλειοψηφία. Εξ’ άλλου σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρόεδρος του Π.Κ.Σ. εξέφραζα αποφάσεις της Δ.Ε. όπως αυτές προέκυπταν είτε με ομοφωνία είτε κατά πλειοψηφία, γιατί, βλέπετε, στη δημοκρατία υπάρχουν αυτές οι « επιταγές» και οι «περιορισμοί», να πρέπει, δηλαδή, κανείς να εκπροσωπεί και όχι απλά να προεδρεύει. Για το συγκεκριμένο «ελάττωμα» της δημοκρατίας, δεν μπορώ να κάνω κάτι, αγαπητοί συνάδελφοι, να με συμπαθάτε.

Ως προς το πολυνομοσχέδιο ζητήθηκαν και άλλες απόψεις, για παράδειγμα στις 5-1-2014, ο Αντιπρόεδρος Π.Κ.Σ. κος Γιώργος Χαραλαμπάκης ενημέρωσε το σύμβουλο εκπρόσωπο της Πανεπιστημονικής κο Δημήτρη Χρηστίδη και τον ρώτησε αν θέλει να συνεισφέρει στη συζήτηση, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση.

Καταλαβαίνω την ευθύνη του πράγματος και προφανώς δεν μπορώ να σας μεταφέρω την εμπειρία της εκπροσώπησης μπροστά σε ανθρώπους ή απόψεις, αρνητικά και πολλές φορές εχθρικά διακείμενους προς τα αιτήματα και τα προβλήματα του κλάδου. Πιστέψτε με όμως, είναι πολύ δύσκολο να διεκδικείς μέσα σε τέτοιες ατμόσφαιρες το οποιοδήποτε όφελος για τους συναδέλφους σου, από το έλασσον έως το μείζον.

Δεν είναι υποχρεωτικό να αρέσουν σε όλους τα δύσκολα όσο σ’ εμένα, αυτό εξ’ άλλου είναι μια προσωπική επιλογή που εμπνέει κατά τη γνώμη μου και την αγωνιστικότητά μου. θα σας παρακαλούσα όμως, αγαπητοί συνάδελφοι, να μη λείπετε, εσείς και οι απόψεις σας, από τους αγώνες του Π.Κ.Σ. και ίσως έτσι βοηθήσετε κι εμένα να μην είμαι τόσο «καχύποπτη» και να μην πιστεύω σ’ εκείνη την παλιά ρήση που λέει: «Είναι εύκολο να κρίνεις και δύσκολο να δημιουργείς».

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ.

ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ
επιστροφή