03/10/2012

Δελτίο Τύπου ΠΚΣ για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, την προσεχή Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στηρίζοντας την δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών (αριστερά η αφίσα του ΠΚΣ).

Οι κτηνίατροι όλης της χώρας, πιστοί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, της συνεχούς φροντίδας και της ευζωίας τους έχουν ήδη συγκροτήσει, υπό τον συντονισμό του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, εθελοντικές ομάδες για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, με δράσεις σε ολόκληρη την χώρα.

«Την Πέμπτη καλούμε όλους όσους συμμερίζονται και υποστηρίζουν την αρχή ότι ο σεβασμός στα ζώα είναι αλάνθαστος δείκτης πολιτισμού κάθε κοινωνίας, να έρθουν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου της Αθήνας και να ενημερωθούν για τις δράσεις μας», αναφέρει η Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη.

Στο σημείο, από τις 09:00 το πρωί κι έως τις 20:00 θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο για την πληροφόρηση του κοινού σε θέματα προστασίας των ζώων συντροφιάς, την προώθηση της υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων και την προαγωγή της υπεύθυνης ιδιοκτησίας, με την συνεργασία φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων.

Η φροντίδα, η προσοχή και η ευζωία των ζώων, ειδικά σε δύσκολες περιόδους όπως η σημερινή, οφείλουν να είναι βασικές προτεραιότητες της Πολιτείας και των κατά τόπους αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων. Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος αποδεικνύει καθημερινά ότι στέκεται αρωγός κάθε πρωτοβουλίας που αποβλέπει στην προστασία των ζώων.

επιστροφή