28/07/2011

Δελτίο τύπου ΑΚΚΙ

Μέχρι στιγμής και για πολλές προκλήσεις εκ μέρους διαφόρων "συναδέλφων" έχουμε επιλέξει τη σιωπή προκειμένου να μην ρίχνουμε το επίπεδο του Συλλόγου και να μη βρίσκουν ευκαιρία οι καλοθελητές που τους υποκινούν να λένε "δεν μας νοιάζει ποιος φταίει αλλά δεν είναι εικόνα επιστημονικού συλλόγου αυτή". Φτάνουμε όμως σε κάποιο σημείο που αυτοί που δεν έχουν προσφέρει τίποτα στο σύλλογο γίνονται κατήγοροι. Γι αυτό προκειμένου να ενημερώσουμε τα υγιή μέλη του συλλόγου και όχι τα κρατικοδίαιτα παράσιτα που εμφανίζονται σε Γ.Σ του συλλόγου και εξαφανίζονται μόλις μονιμοποιηθούν, πρέπει να αναφέρουμε μερικές αλήθειες:

-Στις 27 Ιουνίου το Πρωτοδικείο απέρριψε πανηγυρικά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εν λόγω "συνάδελφοι" με την οποία ζητούσαν να καθαιρεθούν τα μέλη της πλειοψηφίας, να αντικατασταθούν από τους αναπληρωματικούς τους, να γίνει μια συνεδρίαση ΔΕ που να προκυρήξει ΓΣ η οποία, άκουσο άκουσον, θα εκλέξει νέα ΔΕ που εντός 6 μηνών θα έκανε εκλογές. Φυσικά όταν ο δικαστής είδε ότι απ' τη μία υπήρχε μια ήδη δρομολογημένη διαδικασία (είχαν σταλεί ήδη επιστολές από το σύλλογο για τη διενέργεια ΓΣ) και από την άλλη κάποιοι ζητούσαν να σταματήσει η δρομολογημένη διαδικασία και να ξεκινήσει μια καινούργια που θα έκανε εκλογές σε έξι μήνες, έκανε το αυτονόητο και απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Φυσικά αυτό δεν πτόησε τους δικομανείς που την επόμενη μέρα έκαναν νέα αίτηση με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα... κ.λπ. κ.λπ. Άρα η απάντηση στα περί "αθλιότητας" επειδή προχωράνε κανονικά οι διαδικασίες εκλογών είναι ότι οι διαδικασίες εκλογών στο Σύλλογο προχωράνε κανονικά με τις ευλογίες του δικαστηρίου που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τον Ιούνιο και για την απόρριψη των οποίων δεν λένε κουβέντα οι "συνάδελφοι" στην ανακοίνωσή τους.

- Η πρώτη καθυστέρηση στις εκλογές έγινε  το 2003 όταν αντί οι εκλογές να γίνουν 40-50 μερές μετά τη συνέλευση του Οκτωβρίου, έγιναν τελικά  τέλη Ιανουαρίου. Στη συνέχεια το 2009 μετά από προτροπή των κατηγόρων μας οι εκλογές έγιναν Μάρτιο για να μη γίνονται μέσα στο χειμώνα.

-Επιπλέον για να τελειώνουμε με τα ψέμματα: στη γνωστή συνεδρίαση του Ιανουαρίου 2011, την οποία διέλυσαν κάποια "φασιστοειδή" που προπηλάκισαν την Πρόεδρο και μέλη της Διοικούσας κατόπιν προτροπής του "συναδέλφου" Χρηστίδη, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που δεν πρόλαβε να συζητηθεί ήταν και ο ορισμός εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης. Μετα από τους προπηλακισμούς εναντίον μας και προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματά τους, αναβάλαμε τις συνεδριάσεις για 3 μήνες μέχρι που σε συνεδρίαση αρχές Ιουνίου, αποφασίσαμε να ορίσουμε τη Γ.Σ. στο Ηράκλειο της Κρήτης μιας και ο Σύλλογος μπορεί να κάνει παντού Γ.Σ., πόσο μάλλον όταν στην Αθήνα επί χρόνια γίνονται συνελεύσεις με 30 άτομα.

-Όσον αφορά τα οικονομικά του Συλλόγου, εκμεταλλεύονται το ότι για φορολογικούς λόγους ο Σύλλογος δεν μπορεί να δημοσιοποιεί τα οικονομικά του στο διαδίκτυο ή στο περιοδικό, προκειμένου να πετάνε λάσπη. Για κακή τους τύχη όμως εδώ και δύο χρόνια ο Σύλλογος έχει μηχανογραφημένο λογιστικό σύστημα όπου με το πάτημα ενός κουμπιού ο κάθε συνάδελφος που πάει στα γραφεία μπορεί να ενημερωθεί όχι μόνο για την οικονομική κατάσταση τη δεδομένη στιγμή αλλά και για τα τελευταία χρόνια και να δει ακριβώς πότε εισπράχθηκε και πότε πληρώθηκε το οτιδήποτε. Επιπλέον εδώ και δύο χρόνια ο Σύλλογος διαθέτει e-Banking μέσα απ' το οποίο γίνονται όλες οι εισπράξεις και οι πληρωμές που επίσης έχουν παρουσιαστεί στις ΓΣ. Τώρα για το ότι πριν από τις προηγούμενες εκλογές, η εκπρόσωπός τους προτίμησε να κάνει χρήση της προσφοράς εταιρίας για ταξιδάκι στη Γαλλία από το να συμμετέχει στη εξελεγκτική επιτροπή, δεν φταίνε τα υπόλοιπα μέλη της πλειοψηφίας της που ενέκριναν τα οικονομικά του Συλλόγου και σίγουρα δεν φταίμε εμείς για το ταξιδάκι στας Παρισίους. Όσον αφορά τα υπόλοιπα για τα οικονομικά, όσοι ξέρουν προσωπικά τον ταμία του Συλλόγου και την οικονομική του κατάσταση μόνο γελάνε με τα υποννοούμενα των πικραμένων ότι κάτι δεν πάει καλά με το ταμείο του Συλλόγου

- Όσον αφορά τέλος την απόλυση υπαλλήλου το μόνο που θα πούμε και πρέπει να γνωρίζουν οι υγιώς σκεπτόμενοι συνάδελφοι, είναι ότι η μισθοδοσία δύο υπαλλήλων, που τελικά δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας τη δουλειά για την οποία προσλήφθηκαν, στοιχίζει στο Σύλλογο 52.000 ευρώ το χρόνο! Ας ρίξουν μια ματιά στον περίγυρό τους κι αν βρούνε υπάλληλο γραφείου που να στοιχίζει στον εργοδότη του 26.000 ευρώ, εμείς θα δεχτούμε να ακολουθήσουμε την πρόταση που είχε κάνει ένας από τους κατηγόρους μας πριν 3 χρόνια, όταν είχε διαφανεί ότι μερικοί φόρτωσαν στο Σύλλογο υπαλλήλους για να κάνουν τα ρουσφέτια τους και να εξυπηρετήσουν τους κομματικούς τους φίλους: "Να αυξήσουμε τη συνδρομή των κτηνιάτρων για να έχουμε λεφτά να πληρώνουμε υπαλλήλους"

Αυτά τα λίγα χωρίς σάλτσες και πολιτικές μπαρούφες γιατί εμείς δεν το παίζουμε μπροστά αντισυστημικοί και από πίσω να χτυπάμε τις πλάτες των υφυπουργών λέγοντάς τους "εμείς υπουργέ σε στηρίζουμε" όπως έκαναν παλαιότεροι Γενικοί Γραμματείς του Συλλόγου

Για τα υπόλοιπα θα απαντήσουν για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο όταν γίνουν οι εκλογές όπως απαντάνε σταθερά με την αυξημένη συμμετοχή τους τα τελευταία 7 χρόνια.

Καλό καλοκαίρι σε όλους και περαστικά στους πικραμένους και στους καλοθελητές που τους στηρίζουν

ΥΓ. Και μια σύντομη απάντηση στην παραπληροφόρηση για τη συλλογική σύμβαση ότι δήθεν δεν έχει κατατεθεί στο Υπουργείο  ή δεν την κοινοποιήσαμε εμείς στις επιχειρήσεις: Συλλογική Σύμβαση εργασίας υπεγράφη τελευταία φορά πριν 1,5 χρόνο, έχει κατατεθεί κανονικά στο Υπουργείο και όπως ξέρουν και τα μωρά παιδιά για την κοινοποίησή της στις επιχειρήσεις είναι αρμόδιος ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΒΕ μιας και ο καθένας από τα μέρη της σύμβασης είναι υπεύθυνος να την κοινοποιήσει στα μέλη του, όπως κάναμε εμείς δημοσιεύοντάς την στο περιοδικό του Συλλόγου. Αυτό το ξέρουν βέβαια οι πικραμένοι... αλλά είπαμε: Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ

Ανεξάρτητη ΚΙνηση Κτηνιάτρων
επιστροφή