05/07/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Κ.Σ. ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ

Αθήνα, 5/7/22


Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των κτηνιάτρων από τη δημόσια εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα από τη δευτεροβάθμια Γενική και Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς και από τις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ειδικά Γυμνάσια και Λύκεια, Ειδικά Ενιαία Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια, Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης). Επιστολές προς την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, διαμαρτυρίες προς το ΑΣΕΠ, υπομνήματα κ.ο.κ. είναι μια σειρά από τις παρεμβάσεις μας. Παρόλα αυτά βρίσκουμε τοίχο. Αναρωτιόμασταν ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό και γιατί ακόμα και σε μαθήματα που αφορούν ξεκάθαρα το γνωστικό μας αντικείμενο (αρχές επεξεργασίας τροφίμων, μεταποίηση ζωικών προϊόντων, ασφάλεια τροφίμων, ζωική παραγωγή, τεχνολογία τροφίμων, διατροφή και εκτροφή αγροτικών ζώων,  μελισσοκομία, κ.λπ.) υπάρχει αποκλεισμός. 

Η επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Κεραμέως, είναι ίσως μια εξήγηση. Κι αν δεν είναι μια εξήγηση τότε είναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι δεν υπάρχει στήριξη και προώθηση των αιτημάτων του κλάδου ούτε καν από τους φορείς στους οποίους τυπικά εντασσόμαστε και φαινομενικά υποστηρίζουν τα συμφέροντά μας. Η στάση του ΓΕΩΤΕΕ δε μας ξενίζει τόσο, αφού ανέκαθεν υπήρξαμε ξένο σώμα για αυτό. Αν κάτι μας εντυπωσιάζει, όμως, είναι το απύθμενο θράσος της ηγεσίας του που απροκάλυπτα πια όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά λειτουργεί και ανταγωνιστικά προς τους κτηνιάτρους. 

ΠΡΟΒΑΤΟ

Έτσι, λοιπόν, εν όψη των διορισμών που εξήγγειλε η Υπουργός Παιδείας και αφορούν τη Γενική και Ειδική Αγωγή, το ΓΕΩΤΕΕ έσπευσε να διεκδικήσει μόνιμους διορισμούς για τις ειδικότητες των  Γεωπόνων (ΠΕ88.01), Δασολόγων (ΠΕ88.05) και Γεωλόγων (ΠΕ04.05), χωρίς να κάνει καν αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας ή ένταξης των κτηνιάτρων σε Π.Ε. στους πίνακες προσλήψεων εκπαιδευτικών για το δημόσιο σχολείο. 

Για άλλη μια φορά το επιμελητήριο ξεχνά την ύπαρξή μας, κωφεύει και τελικά, αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη του επαγγέλματος. Άλλωστε αρκετά πρόσφατα, τον Μάρτη του 2020, είχε… ξεχάσει να συμπεριλάβει τους ΚΑΔ των κτηνιάτρων στο έγγραφο διεκδίκησης μέτρων ενίσχυσης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων λόγω κορωνοϊού (23/3/20, Αρ. Πρωτ: 1454). Το μόνο που ξέρει τελικά είναι να εκβιάζει την είσπραξη συνδρομών, αφού η πληρωμή τους αποτελεί προϋπόθεση για την καταχώρηση ηλεκτρονικών ταυτοποιήσεων στη βάση δεδομένων που λειτουργεί ακόμα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η ηγεσία του ΓΕΩΤΕΕ έχει συγκεκριμένες ευθύνες οι οποίες και πρέπει πλέον να της αποδοθούν.

Καλούμε τους συναδέλφους κτηνιάτρους που συμμετέχουν στα αρμόδια όργανα του ΓΕΩΤΕΕ να διαμαρτυρηθούν έντονα και να φροντίσουν για την αποκατάσταση της αδικίας αυτής.

•Καλούμε το ΓΕΩΤΕΕ να σταθεί άμεσα στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσει την πολιτική αποκλεισμού και εξυπηρέτησης συμφερόντων ορισμένων κλάδων, προκαλώντας έτσι φαινομενικούς ανταγωνισμούς και έριδες. 

Όσο για εμάς τους κτηνιάτρους αποτελεί πραγματικά ερώτημα 

ποιες θα είναι οι κινήσεις και οι αποφάσεις μας για τη συνέχεια του κλάδου.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ                                                                     ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΗΣ


επιστροφή