30/05/2022

ΔΤ Ανεξάρτητης Κίνησης Κτηνιάτρων για τα αποτελέσματα των εκλογών

εκλογέςΑγαπητοί συνάδελφοι, 

Εκ μέρους της παράταξης ΑΚΚ αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην πλειοψηφία των συναδέλφων που μας εμπιστεύτηκε για μία ακόμη φορά εδώ και πάνω από μία δεκαετία την τύχη του Συλλόγου μας. Στις τελευταίες εκλογές στο εκλογικό σώμα μας έδωσε για μία ακόμη φορά την απόλυτη πλειοψηφία στην διοικούσα επιτροπή γεγονός που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων στα άτομα της παράταξης μας. Δυστυχώς υπήρξε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό αποχής από την εκλογική διαδικασία, κατανοούμε, όμως, ότι μετά την covid 19 εποχή και το μεγάλο χρονικό διάστημα που είχα να γίνουν εκλογές δημιουργήθηκαν συνθήκες που απέτρεψαν αρκετούς συναδέλφους από το vα προσέλθουν στις κάλπες. 

Η παράταξη μας δεν αρέσκεται στις δημόσιες τοποθετήσεις γενικότερα ούτε στην αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος μας είναι η αδιάκοπη δουλειά και αυτή όπως πάντα περιλαμβάνει και το νέο πρόγραμμα δράσης μας με το οποίο πιστεύουμε ότι θα δώσουμε μια καινούρια ώθηση στις διεκδικήσεις του κλάδου μας. Όλα αυτά τα χρόνια δείχνουμε σαφή προτίμηση στα έργα και όχι στα λόγια.

Με λύπη μας, όμως, διαπιστώνουμε ότι αυτή η προτίμησή μας προς τη σιωπή εκλαμβάνεται από μερικούς ως αδυναμία πράγμα το οποίο δεν ισχύει. 

Πρόσφατα σε ανακοίνωση παράταξης της αντιπολίτευσης χαρακτηριστήκαμε ως «φαινομενικά ανίκητοι». Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι ατυχής και άστοχος τουλάχιστον ως το πρώτο σκέλος. Το «ανίκητοι» δε παραπέμπει σε οπαδικούς χαρακτηρισμούς πράγμα το οποίο δε μας εκφράζει. Παρόλα αυτά, αν έτσι μας βλέπουν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις καλοδεχούμενο. 

Σε όλη την περίοδο πριν από τις εκλογές με διάφορες τοποθετήσεις προσπάθησαν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης να μας παρουσιάσουν ως υποστηρικτές  της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Κτηνιάτρων αντίθετα με αυτούς δεν ταυτίζεται με κανένα πολιτικό φορέα και με κανένα κόμμα. Δεν υποστήριξε και δεν υποστηρίζει καμιά κυβέρνηση παρά μόνο το συμφέρον των κτηνιάτρων. 

Ουδέποτε, σε αντίθεση με αυτούς, προσπαθήσαμε να προωθήσουμε μέσα από το σύλλογο κομματικά η πολιτικά συμφέροντα. 

Επιδόθηκαν σε ψεύδη πριν και μετά τις εκλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πρόσφατη ανακοίνωση αντιπολιτευόμενης παράταξης στην οποία αναφέρεται σαφώς ότι ήμασταν σύμφωνοι με την πολιτική της κυβέρνησης στο νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Αυτό είναι τεράστιο ψέμα αφού στην συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής που έγινε με θέμα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τη στάση που έπρεπε να ακολουθήσουμε, η απόφαση ήταν ομόφωνη. Απέκρυψαν ακόμη να σας πουν ότι ο Σύλλογος κατέθεσε προσφυγή στα δικαστήρια κατά το νέου νόμου. Ουδέποτε η παράταξη μας ταυτίστηκε ή συντάχθηκε με καμιά κυβέρνηση. Ας μας πουν οι συνάδελφοι που μας κατηγορούν για ταύτιση με τις κυβερνητικές πολιτικές, πότε δεν ψηφίσαμε συμμετοχή του κλάδου σε απεργία τα τελευταία 15 χρόνια.

Συνάδελφοι, η συνέχιση της εμπιστοσύνης που μας δείξατε μας γεμίζει με ενέργεια και όρεξη για ακόμη περισσότερη δουλειά ώστε να κάνουμε πράξη τα χρόνια αιτήματα των κτηνιάτρων αυτής της χώρας. 

Σας ευχαριστούμε και πάλι και σας περιμένουμε όλους κοντά μας στους μελλοντικούς μας αγώνες.


επιστροφή