04/04/2022

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6/4/22

ΑΠΕΡΓΙΑ

Συμμετοχή στην Απεργία 6 Απριλίου

Βρισκόμαστε στην περίοδο της λεγόμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης… Η επιστήμη και η τεχνολογία μας δίνουν εργαλεία ώστε να καλύπτονται όλο και περισσότερες ανάγκες μας ώστε να ζούμε καλύτερα.

Αντ’ αυτού βλέπουμε την εκτόξευση στα ύψη της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των δυσκολιών επιβίωσης των αυτοαπασχολούμενων, της ακρίβειας, τη συνεχή υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και άλλα.

Τα παραπάνω δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο…είναι αποτέλεσμα του οικονομικού μοντέλου που βάζει ως κριτήριο της παραγωγής την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτόν τον στόχο υπηρετεί και ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη (ν.4808/2021), που πατάει στους νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και χτυπάει τα σωματεία, την ίδια τη δυνατότητα των εργαζόμενων να οργανώνονται και να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. 

Έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους αν δράσουμε συλλογικά και οργανωμένα! Έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για το πώς θα οργανωνόμαστε και θα παλεύουμε.

Διεκδικούμε:

Άμεση κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων. Δεν τον εφαρμόζουμε. Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. 

Να καταργηθούν η ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, ο ΕΦΚ στα καύσιμα.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως διατροφής (ψωμί, γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη ), ένδυσης κοκ.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους επαγγελματίες και αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ.

Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

•Αυξήσεις στους μισθούς.



επιστροφή