29/03/2022

Α.Ρ.ΠΑ.: ΚΥΡΙΑΚΗ 03/04/22: ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΚΣ

ΑΣΤΕ


Την Κυριακή, 03/04, θα πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, προκειμένου να οδηγηθεί ο Σύλλογος σε εκλογές, μετά από μία κανονική διετή θητεία της ΔΕ και άλλη μία επίσης διετή στην οποία η ΔΕ είχε παραιτηθεί. Το τελευταίο, δεν εμπόδισε την πλειοψηφία της ΔΕ, μεταξύ των άλλων, να στηρίξει ένα ν/σ, που ενώ πριν την ψήφισή του είχε πιεστεί από τον κτηνιατρικό κόσμο να προκηρύξει απεργία, στη συνέχεια προτίμησε να το αφήσει να ψηφιστεί, «κρεμώντας» τον κόσμο που απέργησε. Εσχάτως μάλιστα -και σε αυτή τη συγκυρία θα διεξαχθεί η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση- η αρχική και κάτω από πίεση εναντίωση έδωσε τη θέση της στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για ενημέρωση για την πιο ομαλή εφαρμογή του νέου νόμου.

Η διεξαγωγή της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης, λοιπόν, θα γίνει με φόντο τη σχετικά πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τα ζώα συντροφιάς και την πολιτική στάση του Συλλόγου στο εφεξής. Καλούμαστε όλες και όλοι να παραβρεθούμε σε ένα χώρο [ξενοδοχείο President (Λ. Κηφισίας 43, Αθήνα)], που δεν θα είναι τα γραφεία του Συλλόγου, δίχως ακόμα να γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο πολιτικός απολογισμός της παραιτηθείσας ΔΕ, καθώς δεν κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της για να συζητηθεί. Το ελάχιστο, λοιπόν, που οφείλει η ΔΕ να κάνει είναι να έχει ενημερώσει γραπτώς μέχρι τη διεξαγωγή της Συνέλευσης τα μέλη του ΠΚΣ για τα πεπραγμένα της τα τελευταία 4 χρόνια. 

Η υπερψήφιση ή καταψήφιση, όμως, του πολιτικού και οικονομικού απολογισμού που θα προτείνει η ΔΕ και η Εξελεγκτική Επιτροπή αντίστοιχα είναι μόνο το ένα θέμα. Ίσως αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να γίνει μία ανοιχτή συζήτηση για την πραγματικότητα που διαγράφεται από το νέο νόμο και τη στάση του κλάδου απέναντι σε αυτήν. Θα βοηθούσε αρκετά όλο τον κτηνιατρικό κόσμο να προκύψουν ξεκάθαρες θέσεις εναντίωσης στην υποχρεωτικότητα της στείρωσης των ζώων συντροφιάς, στη διαχείριση των χρημάτων τόσο από τις ΜΚΟ όσο και από άλλους επίδοξους μνηστήρες (ακόμα και εάν μέσα σε αυτούς είναι ο ίδιος ο ΠΚΣ), στην αύξηση της γραφειοκρατικοποίησης της δουλειάς των κτηνιατρείων, στη μετακύληση της αναπόφευκτης αύξησης του κόστους στους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς, στην κατάργηση των φυσικών βιβλιαρίων, στην τελική επιδείνωση των όρων λειτουργίας των μικρών κτηνιατρείων, αλλά και υπεράσπισης των (τυπικά και άτυπα) μισθωτών κτηνιάτρων, του πιο αδύναμου δηλαδή κομματιού του κλάδου μας. Κάτι τέτοιο στοιχειοθετεί ένα πλαίσιο αιτημάτων, εξασφαλίζει το «τι θέλουν οι κτηνίατροι» και ορίζει συμμαχίες με την κοινωνία (και όχι με τις ηγεσίες των Υπουργείων), έτσι ώστε σε έναν δεύτερο χρόνο να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη διαδικασία των εκλογών. Εκλογές, οι οποίες θα είναι δημοκρατικές, θα γίνουν με τέτοιον τρόπο που θα εξασφαλίζεται η αδιάβλητη διεξαγωγή τους και δε θα οδηγούμαστε σε μονοπάτια αμφισβήτησης του αποτελέσματός τους.

Ίσως αυτά είναι τα λιγότερα που θα μπορούσαν να περιγράψουν τα επόμενα βήματα του Συλλόγου μας. Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι εάν δεν κινητοποιηθεί η πλειοψηφία των κτηνιάτρων να συμμετάσχει στις διαδικασίες της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και των Εκλογών και να ορίσει αυτή το πεδίο της δράσης του επόμενου χρονικού διαστήματος, τότε όλα τα παραπάνω θα αποτελούν ένα κενό γράμμα. Ιδού η Ρόδος λοιπόν!!!

28/03/2022

 

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Παρέμβαση


επιστροφή