Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος
210 5202 901, 210 5226 769
210 5202 935

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ

ΑΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ
«Δεν θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας»

Η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων συνεχίζεται.... Tην ίδια ώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενισχύει με ζεστό χρήμα, χαρισματικά νομοθετήματα και φοροαπαλλαγές τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Για τον αυταπασχολούμενο κτηνίατρο, άμεση προοπτική είναι η πόρτα της εξόδου και της ανεργίας:
1) Aυξημένη φορολογία: Στο υποχρεωτικό τέλος επιτηδεύματος και στη φορολογία του 26% από το πρώτο ευρώ προστίθενται η αυξημένη προκαταβολή φόρου και άλλοι έμμεσοι φόροι.
2) Με το νόμο-λαιμητόμο, οι ασφαλιστικές εισφορές ξεπερνούν το 30% του φορολογητέου εισοδήματος του αυτοαπασχολούμενου.
Με την προσθήκη των φόρων, οι οφειλές ξεπερνούν το 60%, με αποτέλεσμα το εισόδημα που μένει για τη μεγάλη μάζα των αυτοαπασχολούμενων να είναι κάτω από τον κατώτατο μισθό των 584 ευρώ.
3) Η σύνταξη έχει γίνει επίδομα φτωχοκομείου. Διακηρυγμένος ευρωενωσιακός στόχος η «ενεργός γήρανση», δηλαδή δουλειά ως τον τάφο, με κουτσουρεμένες αποδοχές και μισή σύνταξη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει τις επιταγές της Λευκής Βίβλου, προωθώντας τη σταδιακή απόσυρση του κράτους, την εξατομίκευση των συντάξεων και την είσοδο του ιδιωτικού κεφάλαιου (ασφαλιστικές εταιρείες και έμποροι υγείας) στην ασφάλιση και την υγεία.
4) Η υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές και η σύνδεση του αφορολόγητου με τις κάρτες, δίνει τη χαριστική βολή. Επιβαρρύνει με πρόσθετες δαπάνες και επιδεινώνει τους όρους ανταγωνισμού του αυτοαπασχολούμενου, έναντι των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι μόνο πρόσχημα. Πραγματικός στόχος είναι η ενίσχυση του τραπεζικού κεφάλαιου, η στήριξη των μονοπωλιακών κολοσσών και μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι απολαμβάνουν προνομιακών συμφωνιών με τις τράπεζες και παράλληλα, πλήρη ασυλία και ασυδοσία ακόμη και ως πρός τα χρέη τους πρός αυτές.
Με την κατάπτυστη εγκύκλιο του “Υπουργείου Εργοδοσίας” νομιμοποιείται οριστικά το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) (“μπλοκάκι”), ως μορφή εξαρτημένης σχέσης εργασίας.
Την ίδια ώρα, οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, στους οποίους κατά κύριο λόγο απευθύνονται οι αυτοαπασχολούμενοι συνάδελφοι στην επαρχία, στενάζουν υπό το βάρος της ΚΑΠ της ΕΕ, που προωθεί την εξόντωσή τους και τη συγκεντροποίηση της παραγωγής.
Η επίθεση κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ε.Ε. στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα δεν θα περάσει!

Υπάρχει διέξοδος!
Βρίσκεται στον αγώνα για μια κοινωνία, όπου ο λαός θα καρπώνεται τα κέρδη της δουλειάς του και η ζωή θα εναρμονίζεται με τις σύγχρονες ανάγκες, με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα και όχι με τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών, δηλαδή του 1% του πληθυσμού της γης, που κατέχει το 90% του παγκόσμιου πλούτου.
Ως εδώ! δεν πάει άλλο!
Συντονίζουμε τους αγώνες μας για το ασφαλιστικό, για τα φορολογικά, για την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, την υγεία και τις κοινωνικές παροχές, που είναι πλευρές της ολομέτωπης επίθεσης, με κάθε εργαζόμενο, που αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Δεν ξεχωρίζουμε τις διεκδικήσεις μας από αυτές των υπόλοιπων εργαζομένων και της αγροτιάς, διότι η κυβερνητική επίθεση δεν κάνει διακρίσεις.
Καμμιά αναμονή στις αποφάσεις του ΣτΕ, που έχουν καταφύγει επιστημονικοί φορείς και η ΔΕ του ΠΚΣ.
Οι κατακτήσεις κερδίζονται μόνο με αγώνες.
Δεν αποδεχόμαστε τις ατέλειωτες διαπραγματεύσεις «κορυφών», μεταξύ των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και της κυβέρνησης, ανάλογες με τις περσινές, που προωθούν το νέο τζογάρισμα με τα επαγγελματικά ταμεία. Οι δήθεν εξαιρέσεις, είναι πυροτεχνήματα, που σιγοντάρουν το πέρασμα της κυβερνητικής πολιτικής. Οι ηγεσίες των “επιστημονικών φορέων” έχουν αποδεχτεί την ουσία του νέου ασφαλιστικού και προωθούν την ίδρυση και λειτουργία των επαγγελματικών ταμείων.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ.

ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Αφορολόγητο όριο για τους αυτοαπασχολούμενους εδώ και τώρα. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Όχι στην υποχρεωτική εγκατάσταση POS και στη σύνδεση των αποδείξεων μεσω καρτών με το κτίσιμο του αφορολόγητου. Να καταργηθεί εντελώς η εργασία με μπλοκάκια.
- Για τους νέους συνταξιούχους, υπολογισμός της σύνταξης με βάση τις εισφορές, που απέδωσαν όλα τα χρόνια του εργάσιμου βίου και όχι με το εισόδημα. Επαναφορά όλων των συντάξεων στα επίπεδα του 2009. Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες.
- Αναπλήρωση των απωλειών. Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Απόσυρση της απόφασης για τις κατασχέσεις, για τα χρέη προς τα ταμεία κάτω των 5000 ευρώ. Όχι στη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου υγειονομικών, με τη δέσμευση παλιών αποθεματικών.

Καλούμε σε συμμετοχή στα συλαλλητήρια που διοργανώνουν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες εργαζομένων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 6.30 μμ στην Ομόνοια.


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

http://ktiniatroi-panepistimoniki.blogspot.gr/

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ καλεί τη Δ.Ε. του Π.Κ.Σ. να αποφασίσει τη συμμετοχή του Π.Κ.Σ. στα συλλαλητήρια συνδικάτων και ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., πανελλαδικά, στις 21 Φλεβάρη, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, με σύνθημα: «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή - Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια». Η ανακοίνωσή μας είναι το πλαίσιο των διεκδικήσεων των κτηνιάτρων, με αιχμή τα φορολογικά - ασφαλιστικά μέτρα, που πλήττουν τους αυτοαπασχολούμενους. Η Δ.Ε. καλείται να αποφασίσει ταυτόχρονα τη στάση εργασίας των μελών του Π.Κ.Σ. το απόγευμα της Τρίτης 21 Φλεβάρη
Top